Droogte noopt ZSC’62 tot afgelasting

De kantine van ZSC’62 hoeft zaterdag 12 september niet geopend te worden. Vanwege de extreme droogte mag er op het Scharendijkse hoofdveld niet worden gespeeld. De aanhoudende droogte op Schouwen-Duiveland (en in andere delen van Zeeland) zorgt er voor dat er behoorlijk wat wedstrijden komend weekeinde niet door kunnen gaan. ZSC’62 zou thuis spelen tegen Wemeldinge. Dit duel is definitief afgelast omdat de wedstrijd ook niet wordt omgedraaid.

SKNWK heeft (nog) niet zulke (grote) problemen zoals in Scharendijke – het tweede veld ligt er sowieso uit vanwege een renovatie – maar mag het hoofdveld op sportpark Het Springer de komende dagen niet gebruiken. Daarom moet de Nieuwerkerkse zaterdag-derdeklasser uitwijken naar het tweede veld om de wedstrijd tegen Nieuwdorp af te werken. Voor dat treffen moet SKNWK wel tijdelijk hekken met lint plaatsen om voor de KNVB als afrastering te dienen, maar dit heeft de club in het verleden wel vaker gedaan. Het duel met Nieuwdorp wordt de eerste voor SKNWK in het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag vond de uitwedstrijd tegen Kruiningen geen doorgang vanwege de droogte op het Zuid-Bevelandse veld.

De droogte treft niet alleen de eerste elftallen in het Zeeuwse voetbal. Ook lagere seniorenelftallen en jeugdteams moeten komend weekeinde rekening houden met afgelastingen.