S.K.N.W.K. 1; aantrekkelijk duel, geen punten

Na de afgelasting van vorige week kon S.K.N.W.K. 1 dan gisteren ook starten met de competitie 2009-2010. Op het 2e veld van sportpark ‘Het Springer’ troffen ze in Nieuwdorp een pittige tegenstander. Uiteindelijk werd het een aantrekkelijk duel met 2 ploegen die voor de winst streden. De punten gingen helaas mee naar Nieuwdorp.

S.K.N.W.K. 1 startte goed. Via de rechterflank kwam de inmiddels weer fitte Emiel Kuijten vaak goed door. Echter de laatste pass was of net niet goed of de meeopgekomen spelers kozen niet goed positie. Ook uit de vele corners kon de thuisploeg weinig tot geen gevaar stichten.

Aan de andere kant was Nieuwdorp wel trefzeker. Een schot werd door doelman Mike Bakker geparreerd, maar toch verdween de bal via een stuit tegen de touwen, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na zo’n 15 minuten in de 2e helft wordt de stand dan toch gelijk getrokken. Een prima pass van Wilco de Valk op Wesley Goud is de aanleiding. Wesley is de verdediging van Nieuwdorp te snel af en scoort beheerst, 1-1.

Drie minuten later komen de blauw/zwarten zelfs op voorsprong. Opnieuw is Goud van de partij. Hij geeft een voorzet vanaf de linkerkant. Via een ongelukkige Nieuwdorpspeler verdwijnt de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 2-1.

Echter is deze voorsprong maar van korte duur. Een speler van de gasten haalt verwoestend uit en passeert doelman Bakker van S.K.N.W.K. in de korte hoek, 2-2.

De winnende treffer van Nieuwdorp verdwijnt in het doel van S.K.N.W.K.

Beide ploegen gaan dan nog voor de winst. Uiteindelijk gaat deze winst naar Nieuwdorp. Een vrije trap van spits Niels Mulder verdwijnt snoeihard in de verre hoek. S.K.N.W.K. krijgt hierna nog een aantal vrije trappen, maar de pijp is leeg. De vrije trappen eindigen allemaal achter het doel van Nieuwdorp.

Helaas geeft de scheidsrechter van dienst al dan niet terecht in het laatste kwartier nog vier gele kaarten. Drie voor de thuisploeg en één voor de gasten.

De kop is er af. Helaas geen punten, maar wel een wedstrijd waar op verder kan worden geborduurd, zoals dat zo mooi heet. Volgende week wacht in Koudekerke V.C.K. 1.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Erwin Nelissen, René Verschoor, Sytze Stins (Martin Kiesenberg), Léon Pollemans, Sander Uijl (Kristian Bouwman), Robbert Padmos, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Wesley Goud, George van Heukelom (Richard v/d Sande),