Knappe zege op S.K.N.W.K.

Hieronder het wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. 1 – Nieuwdorp 1 van de website van s.v. Nieuwdorp:

Geschreven door Jan Kole

Nieuwdorp heeft op karakter de lastige uitwedstrijd tegen SKNWK in winst weten om te zetten. Na een 0-1 ruststand, een 2-1 achterstand werd het uiteindelijk toch nog 2-3, waardoor de maximale score van zes uit twee behaald is.

Voor de toeschouwers viel er best veel te genieten. Beide ploegen speelden om te winnen en beide verdedigingen lieten nog al eens een steekje vallen, waardoor kansen ontstonden. Toch werd er voor rust maar eenmaal gescoord. Martin Smaardijk glipte op rechts langs de verdediging en bediende Niels Mulder. Die leek op de doelman te stranden, maar via de kluts verdween de bal toch over de doellijn.

Na rust hetzelfde beeld. Na ongeveer een uur spelen, kreeg Martin Smaardijk, alleen voor de doelman, dé kans op 0-2, maar hij faalde. In plaats van 0-2 stond het enkele minuten later wel 2-1. SKNWK-speler Wesley Goud was de verdediging van Nieuwdorp te snel af en scoorde de gelijkmaker en twee minuten later belandde de bal na een voorzet/schot van diezelfde Goud via de heup van Ralf Kole achter de eigen doelman.

Nieuwdorp toonde veerkracht en binnen vijf minuten stonden de ploegen weer gelijk. Niels bediende Janick van As die weinig moeite had het net te vinden. Het mooiste werd bewaard voor het laatst. Met nog een dik kwartier te gaan kogelde Niels de bal uit een vrije trap op de punt van zestien snoeihard in de achterste kruising, 2-3. Een juweeltje. SKNWK wilde nog wel, maar kon niet meer, waardoor Nieuwdorp relatief eenvoudig de krappe voorsprong over de eindstreep bracht.