E1 speelt gelijk na spannend duel tegen SKNWK

Hieronder het wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. E1 – Bruse Boys E1 van de website van Bruse Boys:

Door Robin Meertens

Bruse Boys E1 heeft in een spannende wedstrijd goed tegenstand geboden tegen het vooraf sterker geachte SKNWK E1. De punten werden verdeeld terwijl Bru achteraf gezien hiermee misschien te weinig kreeg. 3-3 was de eindstand en er kan gesproken worden van een goede start van het nieuwe seizoen! Lees verder voor het wedstrijdverslag.
Het was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de jongens van E1. Jarno was er niet bij, dus moesten we iemand anders op doel zetten. Vanwege een zere knie was het Max die ging keepen. De 1e wedstrijd werd gespeeld op het 2e veld van S.K.N.W.K., twee jaar geleden nog een behoorlijk maatje te sterk voor ons. Maar met vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd en dit leidde in de 2e minuut al voor een doelpunt. Jochem kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, dribbelde langs twee spelers van Nieuwerkerk en schoot op doel, deze werd nog tegengehouden door de keeper, maar Jordy was er heel snel bij om de bal alsnog binnen te tikken: 1-0. Een droomstart dus. Daarna bleven we goed voetballen en dit leverde dan ook de 2-0 op. Een schot van Bruse kant werd net voordat de keeper de bal wilde pakken goed binnen getikt door Matthijs. Hierna kregen we nog een paar kleine kansen, maar die werden niet verzilverd. Vijf minuten voor het einde van de rust deed Nieuwerkerk wat terug. Een voorzet van rechts belandde bij hun spits die van dichtbij de bal zonder enige tegenstand binnen kon tikken: 2-1. Dit was dan ook de ruststand.

We hebben aangegeven om in de 2e helft goed te starten en als er dan binnen een minuut gescoord wordt door de boys dan hebben ze die opdracht goed begrepen. Na een goede aanval kwam de bal bij Jop die met een sleepbeweging de tegenstander uitspeelde en daarna met links beheerst binnenschoot: 3-1. Hierna zakte de boys wat in waardoor Nieuwerkerk wat terug kon doen. Een voorzet van hun werd door Matthijs ongelukkig in eigen doel geschoten: 3-2. Niet veel later zat ook de 3-3 er in. Hierna herpakte Bruse Boys zich weer wat, waarbij er nog enkele kansjes waren. Jordy had nog de grootste kans, maar zijn schot kwam net kracht tekort, waardoor de keeper de bal nog kon pakken. Hierna schoot Nieuwerkerk nog op de lat, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 3-3, een goed resultaat van de jongens en ondanks het wat harde en soms onsportieve spel in de tweede helft van de tegenstander lieten we ons niet gek maken. Hopelijk kunnen we volgende in onze 1e thuiswedstrijd tegen Duiveland een vervolg geven aan deze goede wedstrijd.