Veerkrachtig SKNWK 1 houdt punten op Het Springer

S.K.N.W.K. 1 heeft gisteren veerkracht getoond. Na een 0-2 achterstand en zelfs een penalty te hebben gemist, werd tussen de 86e en 91e minuut de wedstrijd in het voordeel van de blauw/zwarten beslist. Uiteindelijk gingen de mannen van trainer/coach Gerjo Prins triomfantelijk met een 3-2 eindstand de kleedkamer in.

A.Z.V.V., dat toch wordt gezien als (één van) de titelkandida(a)t(en) in de 3e klasse A leek heel gemakkelijk de punten mee te gaan nemen naar Axel. Echter door een fantastisch slot van de Nieuwerkerkers zijn ze eindelijk van de hatelijke ‘0’ af.

In de 1e helft wat kansjes aan beide zijden. Slecht verdedigen zorgt ervoor dat A.Z.V.V. in de 19e minuut op voorsprong kan komen. Een simpel uitgespeelde kans wordt beheerst naast doelman Koen de Jonge geschoven. S.K.N.W.K. lijkt wakker en gooit dan de schroom van zich af en gaat op zoek naar de gelijkmaker.

Het zit dan niet mee. Een goeie combinatie tussen Robbert Padmos en Wesley Goud gaat naast het doel van de gasten. Zo’n vier minuten later gaat opnieuw Padmos goed door. Zijn schot strand op de keeper en Wesley Goud schiet de rebound daarna helaas over het lege doel. Een slechte uittrap van doelman Koen de Jonge komt in de voeten van een tegenstander. Gelukkig voor S.K.N.W.K. eindigt de bal op de lat en gaan beide ploegen om de thee met een 0-1 ruststand.

In de 2e helft krijgt S.K.N.W.K. in de 53e minuut een terechte strafschop als George van Heukelom hard wordt getackeld in de 16. Robbert Padmos zet zich achter de bal, maar de zwak ingeschoten strafschop wordt gestopt door de doelman. Uit de corner die volgt kopt Wilco de Valk de bal voorlangs. Overigens moet George iets later het veld verlaten, omdat de charge hem zo blesseerde dat verder spelen niet mogelijk is.

Na een kwartier lijkt S.K.N.W.K. dan zelfs het deksel op de neus te krijgen. Een schot van A.Z.V.V. komt op de lat, maar via de rug van keeper De Jonge komt de bal toch tegen de netten, 0-2. Toch geven de blauw/zwarten zich nog niet gewonnen.

Een goeie combinatie tussen opnieuw Padmos en Goud komt voor Wesley zijn linker voet. Helaas gaat ook deze er (nog) niet in. Pas in de 86e minuut kunnen de S.K.N.W.K.-supporters voor het eerst juichen. Een vrije schop van Sander Uijl belandt via een verdediger van A.Z.V.V. achter zijn eigen keeper, 1-2. Zou het dan toch nog kunnen?

Een minuutje later is het bijna weer raak. Opnieuw is het een eigen speler van A.Z.V.V. die zijn doelman bijna passeert. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd gaat rechtsback Kristian Bouwman goed door. Zijn bal komt bij Robbert Padmos. Deze heeft een prima aktie en vanaf de achterlijn zet hij voor. Wesley Goud is er als de kippen bij om de 2-2 binnen te schieten.

Je ziet dan de vertwijfeling bij de gasten en dat is het teken voor S.K.N.W.K. om ze de K.O. toe te dienen. En dat gebeurt. In blessuretijd geeft Wilco de Valk een schitterende pass op Wesley Goud. Deze bedenkt zich geen moment en lobt de bal zo nog mooier over de keeper, 3-2!! Eindelijk.

Na de 6-2 nederlaag vorige week tegen V.C.K. 1 een prima opsteker voor S.K.N.W.K. Ze zijn er nog niet, maar dit moet toch een beetje vertrouwen scheppen voor de toekomst. Volgende week wacht Colijnsplaatse Boys. Voor S.K.N.W.K. altijd een lastig te bespelen tegenstander.

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Kristian Bouwman, Erwin Nelissen, René Verschoor, Léon Pollemans, Martin Kiesenberg (Steven Padmos), Robbert Padmos, Sander Uijl, Wesley Goud, Wilco de Valk, George van Heukelom (Richard v/d Sande).

2 reacties op "Veerkrachtig SKNWK 1 houdt punten op Het Springer"

1. Biertje | 27-09-2009 at 21:31 |

Denk dat scheids net heeft gefloten voor einde wedstrijd

Kan ie om een biertje en sigaartje

2. Supporter | 27-09-2009 at 21:18 |

Vraag me wel af waar onze grensrechter C.D. nu eigenlijk voor vlagt op die laatste foto! Toch gewoon een terecht doelpunt voor SKNWK?