De Noormannen houdt huis in Yerseke

door Jan Dagevos

MIDDELBURG – De Noormannen ontwikkelt zich tot de sensatie van de derde klasse A in het zaterdagvoetbal.

De ploeg uit Westkapelle, gepromoveerd uit de vierde klasse, haalde uit bij Yerseke (1-7) en nestelde zich op doelsaldo aan kop van de ranglijst. De ploeg profiteerde van nederlagen van de twee koplopers, Nieuwdorp en AZVV. Nieuwdorp kreeg verrassend klop van De Meeuwen: 3-1.

Yerseke-De Noormannen 1-7 (0-2): De Noormannen profiteerde optimaal van de persoonlijke fouten bij Yerseke. Bij rust was het al 0-2 via Mark Minderhoud en Rens de Visser. Na de pauze hield De Noormannen huis in Yerseke en tilde de score naar 0-6 via Rick Hengst (2x) en Mark Minderhoud (2x). Bart van Steveninck mocht toen nog iets terugdoen, waarna Menno de Nooijer de eindstand op 1-7 bepaalde.

De Meeuwen-Nieuwdorp 2-1 (2-0): De topper trok zo’n 300 toeschouwers en die werden vermaakt met goed voetbal, vooral van de thuisclub. Fahrid Quadirzada, een B-junior, opende in de 22e minuut de score, waarna Job Brasser uit een corner nog voor rust voor 2-0 zorgde. Nieuwdorp kwam in de 69e minuut terug tot 2-1 via Ruud Lagrand, maar de gelijkmaker bleef uit.

Spui-VCK 3-2 (0-1): Toen VCK kort na rust op een 2-0-voorsprong kwam, leek er geen vuiltje aan de lucht, maar de ploeg uit Koudekerke liet zich in het vervolg toch nog verrassen.

Erik Goudt en Sander Goorssenberg hielpen VCK aan een 2-0-voorsprong. Michael van Mol en Niek de Meijer schoten Spui langszij, waarna De Meijer acht minuten voor tijd de 3-2 liet aantekenen.

De wedstrijd begon pas om vier uur, omdat scheidsrechter IJpelaar uit Kaatsheuvel vast zat in de file bij Antwerpen.

Kapelle-Colijnsplaatse Boys 2-1 (1-0): Romano Meerman 1-0, Bertus Zoeteweij 1-1, Martijn van Zweeden 2-1.

DFS-Kruiningen 3-2 (1-0): Pieter de Munnik 1-0, Adriaan van de Plasse 1-1, Urvin van Hekelen 1-2, Lennart Padmos 2-2, Vincent Bakker 3-2.

SKNWK-AZVV 3-2 (0-1): Kana da Rosa Bernardo 0-1, Michiel Standaert 0-2, Romana van Overmeire (e.d.) 1-2, Wesley Goud 2-2, Wesley Goud 3-2.