Kapelle opgelucht na de eerste overwinning

door Jan Dagevos

MIDDELBURG – Kapelle behaalde in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de eerste overwinning van het seizoen.

De ploeg versloeg in eigen huis Colijnsplaatse Boys met 2-1.

Kruiningen kwam tegen DFS pas voor het eerst dit seizoen in actie en moest een nederlaag (3-2) slikken. Koploper Nieuwdorp liet zich bij De Meeuwen verrassen en verloor (1-2). De Noormannen liet weinig heel van Yerseke. Het werd 1-7.

Kapelle-Colijnsplaatse Boys 2-1: De opluchting was groot bij Kapelle. De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse behaalde de eerste punten. De overwinning was verdiend. Romano Meerman opende in de dertigste minuut de score, waarna Bertus Zoeteweij Colijnsplaatse Boys uit een vrije trap, die van richting werd veranderd, langszij schoot. Linksback Martijn van Zweeden bezorgde de thuisploeg de zege met een prachtig afstandsschot.

DFS-Kruiningen 3-2: Het venijn van de wedstrijd zat in het laatste kwartier. In een tijdsbestek van drie minuten (76e, 77e en 78e) vielen drie doelpunten en greep de thuisploeg de overwinning. Pieter de Munnik, tot zaterdag al goed voor vier doelpunten, opende het bal en vijzelde in de 42e minuut zijn totaal verder op. Hij zette goede door en lepelde de bal over de keeper: 1-0.

Na de pauze zette Kruiningen de zaken snel recht via en knap uitgevoerde counter, met Adriaan van de Plasse als eindstation. In de 76e minuut werd het zelfs 1-2 toen Urvin van Hekelen op snelheid werd gelanceerd. Oog-in-oog met de keeper faalde hij niet. Het was de aanzet tot twee knotsgekke minuten, want DFS kwam in de 77e minuut op 2-2 via Lennart Padmos en in de 78e minuut liet Vincent Bakker zelfs de 3-2 aantekenen. Kruiningen drong hierna nog hevig aan, maar DFS-doelman Leander Rouw hield zijn doel met enkele knappe reddingen schoon.

Yerseke-De Noormannen 1-7: De Noormannen profiteerde optimaal van de fouten bij Yerseke. Bij rust was het al 0-2 via Mark Minderhoud en Rens de Visser. Na de pauze hield De Noormannen huis in Yerseke en tilde de score naar 0-6 via Rick Hengst (2x) en Mark Minderhoud (2x). Bart van Steveninck mocht toen nog iets terugdoen namens de thuisclub, waarna Menno de Nooijer de eindstand op 1-7 bepaalde.

De Meeuwen-Nieuwdorp 2-1: De topper trok zo’n 300 toeschouwers en die werden vermaakt met goed voetbal, vooral van de thuisclub. Fahrid Quadirzada, een B-junior, opende in de 22e minuut de score, waarna Job Brasser uit een corner nog voor rust voor 2-0 zorgde. Nieuwdorp kwam in de 69e minuut terug tot 2-1 via Ruud Lagrand, maar de gelijkmaker bleef uit.

Spui-VCK 3-2 (0-1). Erik Goudt 0-1, Sander Goorssenberg 0-2, Michael van Mol 1-2, Niek de Meijer 2-2 en 3-2.

SKNWK-AZVV 3-2 (0-1). 18. Kana da Rosa Bernardo 0-1, 62. Michiel Standaert 0-2, 84. Romano van Overmeire 1-2 (eigen doelpunt), 88. Wesley Goud 2-2, 90. Wesley Goud 3-2.