Mevo als enige in kielzog van SPS

Vooralsnog blijft Mevo als enige in het spoor van SPS, de koploper in de vierde klasse B. De Zierikzeese ploeg van trainer Jack Wijnands won zaterdag met 1-2 bij FSV, terwijl het team uit Poortvliet met 1-3 in en tegen Waarde won. SPS heeft na vijf duels de volle winst, Mevo volgt op drie punten en leed de enige nederlaag tot nu toe op de eerste speeldag tegen…SPS.

In dezelfde klasse bevochten Brouwershaven en WIK’57 elkaar in een zeer doelpuntrijke wedstrijd. De thuisploeg scoorde op sportpark Onder de Molen tweemaal zoveel dan de ploeg uit Kerkwerve, dat na vijf wedstrijden nog geen punt heeft behaald. Al met een terechte overwinning voor Brouwershaven. Trainer Ed van Lent: ,,In het begin kon WIK’57 best aardig mee voetballen, maar in de tweede helft kwam WIK’57 er helemaal niet meer uit”.

Een afdeling hoger in de derde klasse A begon DFS goed aan het duel met Yerseke door een treffer van Kevin Veerhoek. ,,Maar we vergaten het af te maken”, zag DFS-trainer Nico Schoute. ,,En door hun fysieke spelen konden ze ons moeilijk maken.” Bovendien mist de ploeg uit Burgh-Haamstede weer een handvol mensen. Zo ontbrak bijvoorbeeld de hele as, die normaal bestaat uit Martijn Boot, Leon de Bruine, Pieter de Munnik en Anco van der Linde.

Weer een trapje hoger, de tweede klasse E, blijft het met Duiveland crescendo gaan. Met drie treffers in de met 4-2 gewonnen wedstrijd was Barry Steenpoorte de opvallendste voetballer binnen het Oosterlandse elftal. ,,Het gaat lekker”, benadrukte trainer Henk Schouten de goede competitiestart van zijn ploeg die nu samen met Wieldrecht medekoploper is.

Uitslagen

Tweede klasse E:

SSV-Bruse Boys 0-3 (0-1 Emiel Dorst, 0-2 Mark Bijdevaate, 0-3 Emiel Dorst)

Duiveland-Oostkapelle 4-2 (1-1 Lex Zwang (penalty), 2-1 3-1, 4-2 Barry Steenpoorte)

Derde klasse A:

Yerseke-DFS 2-1 (0-1 Kevin Veerhoek)

Colijnsplaatse Boys-SKNWK 1-0

Vierde klasse A:

Borssele-ZSC 4-2

Vierde klasse B:

Brouwershaven-WIK 6-3 (1-0 Bas de Koeijer 1-1 Marco Ganzeman, 1-2 Elmar de Kok, 2-2 George Barnes, 3-2 Dennis van Grunsven, 4-2 Clement van Splunder, 5-2 Jouaod Fertoute, 6-2 Frank Kristelijn, 6-3 Bart Boot)

FSV-Mevo 1-2 (0-1 en 0-2 Thomas Vos)