DFS en SKNWK in mineur

MIDDELBURG – Voor de twee Schouwen-Duivelandse clubs in de derde klasse A verliep de vijfde speelronde zeer teleurstellend.

DFS-trainer Nico Schoute zag zijn ploeg met 2-1 verliezen bij Yerseke en collega Gerjo Prins verloor met zijn SKNWK met 1-0 bij Colijnsplaatse Boys. De Noormannen bleef thuis tegen Kapelle op 1-1 steken. Nieuwdorp maakte geen fout en won op eigen veld met 3-0 van Kruiningen. Het Zeeuws-Vlaamse onderonsje tussen AZVV en Spui werd wegens de droogte afgelast.

Yerseke-DFS 2-1: De absentie van Pieter de Munnik, Léon de Bruine, Martijn Boot en Anco van der Linde woog zwaar bij DFS. Kevin Veerhoek zette de bezoekers, ondanks een verwoede poging van Anthonis Riedijk om een goal te voorkomen, nog wel op een 1-0-voorsprong. In de 34e minuut bracht Bart van Steveninck Yerseke langszij. Kort daarna werd DFS-speler René van der Linde met rood, na een overtreding op Michel de Rooij, van het veld gestuurd. Met een man minder hield DFS ondanks een aantal grote kansen voor de thuisploeg lang stand, maar in de 77e minuut schoot De Rooij de 2-1 binnen. Voor DFS betekende de nederlaag de tweede van het seizoen en de ploeg staat vijf punten achter op koploper Nieuwdorp.

Colijnsplaatse Boys-SKNWK 1-0: SKNWK kon de goede prestatie van vorige week tegen AZVV (3-2-zege) geen vervolg geven en speelde in Colijnsplaat geen imponerende wedstrijd. Voor rust had Colijnsplaatse Boys windvoordeel en was het de meest aanvallende ploeg. In de 18e minuut was Pascal Hoogerheide gevaarlijk, maar hij schoot net voorlangs. Na een overtreding op diezelfde Hoogerheide kreeg Colijn een vrije trap, die door Bertus Zoeteweij achter SKNWK-doelman Koen de Jonge geschoten werd.

In de tweede helft, toen vanwege de aanwakkerende wind fatsoenlijk voetbal steeds minder mogelijk werd, trachtten de Nieuwerkerkers met lange ballen de gelijkmaker te forceren, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet. De beste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Doelman Koen de Jonge hield Sander Sallet met een knappe redding echter van de 2-0 af. SKNWK zakt naar de voorlaatste plaats en heeft alleen Kruiningen onder zich.

Nieuwdorp–Kruiningen 3-0: Voor rust waren en nauwelijks kansen en dus was de 0-0-ruststand een logisch gevolg. Via Roderick Gakeer kwam Nieuwdorp in de tweede helft op een 1-0-voorsprong. Kruiningen ging wat meer risico nemen en Nieuwdorp kon profiteren. Eerst zorgde Niels Mulder voor de 2-0 en daarna tekende Mulder ook nog voor de derde Nieuwdorpse goal.

VCK–De Meeuwen 1-0 (1-0): VCK boekte een gelukkige zege. De gastheren begonnen goed en kwamen via Stefan Wielemaker, na een combinatie met Michel Meulmeester, op een 1-0-voorsprong. Erik Goudt en Bouwen Legemate verzuimden daarna om VCK aan meer treffers te helpen. In de 75e minuut liep VCK-speler Erik Damen tegen een tweede gele kaart op en daarna veroorzaakte De Meeuwen met opportunistisch spel nog enkele hachelijke momenten voor de VCK-goal.

De Noormannen–Kapelle 1-1 (1-0): De harde wind was een grote spelbreker, want goed voetbal bleek onmogelijk in Westkapelle. De Noormannen opende sterk. Al na twee minuten bracht Rens de Visser de 1-0 op het scorebord. Menno de Nooijer, Mark Minderhoud en Bart Dekkers verzuimden daarna de voorsprong uit te bouwen. Na rust kreeg De Noormannen het deksel op de neus en kwam Kapelle in de 75e minuut via Robin Boogaard aan de verdiende gelijkmaker.