SKNWK bezorgt trainer Prins hoofdbrekens

door Klaas Verspoor.

YERSEKE – Na de 2-0-nederlaag bij Yerseke moet SKNWK zich écht zorgen maken in de derde klasse A. Verliezen mag, maar de manier waarop roept vraagtekens op.

Een feller Yerseke troefde SKNWK namelijk op alle fronten af. De Nieuwerkerkers blijven met drie punten uit zes duels voorlaatste op de ranglijst en mogen van geluk spreken dat ook de laaggeklasseerde ploegen Kruiningen, Spui en Kapelle verloren.

SKNWK’s nederlaag was alweer de vijfde van het seizoen 2009/ 2010, en dat terwijl de ploeg vooraf geacht werd om mee te doen voor de prijzen. Als SKNWK echter zo blijft spelen als nu, moet er misschien wel op een heel ander front gestreden worden: tegen degradatie. En strijd, daar ligt nu juist hét probleem van SKNWK. Wesley Goud, net als zijn ploeggenoten onzichtbaar, gaf na afloop de aanleiding tot het verlies aan. “Het begint weer bij de inzet. Je komt de kleedkamer uit en wilt toch echt met zijn allen inzet tonen. We hadden écht het idee om eens een keer met 1-0 voor te komen, maar na tien minuten stonden we alweer achter.”


Yerseke was zaterdag een maatje te groot voor SKNWK, ondervindt aanvaller Wesley Goud ook in dit kopduel met Alec van de Water. foto Willem Mieras

Yerseke-trainer Jaimy van Bloppoel gaf zijn selectie een compliment: ” Wij hebben er hard voor geknokt en hebben verdiend gewonnen.” Collega Gerjo Prins haalde na afloop flink uit naar zijn spelers. “Heb je het gezien? De oudste van allemaal (Wilco de Valk) had nog de meeste inzet. Dat verwijt ik mijn spelers. Yerseke is voetballend niet beter, maar je moet je duels winnen. Er zijn zoveel dingen waar ik over kan praten, maar het begint met strijd leveren. En het lijkt ook, zonder af te geven op mijn voorgangers, alsof er jaren niets met deze groep is gedaan. De ontwikkeling van de jongens is niet goed geweest.”

Prins haalde de veldbezetting bij de 1-0 en andere situaties aan, maar ook op de tactiek bij eigen corners. SKNWK mocht tien hoekschoppen nemen, maar het leverde niets op. Prins: “Hoe nemen we die? Iedereen staat al in de vijfmeter.” Yerseke startte furieus en kwam na tien minuten al op 1-0. Elco de Schipper zette voor, Antonis Riedijk kopte terug en Rody Bakker tikte de bal binnen. In de minuten daarna voorkwam doelman Koen de Jonge met twee reddingen grotere schade voor zijn ploeg. SKNWK creëerde zelf nauwelijks iets. De ploeg lijkt in het veld een figuur te missen die eens een overtreding durft te maken en ook ploeggenoten er verbaal van langs geeft.

Prins trachtte tijdens de thee zelf orde op zaken te stellen. “Maar in de rust had ik het liefst de deur er uit getrapt. Iedereen zit rustig en teneergeslagen in de kleedkamer. Daar koop ik niks voor. We moeten eens zorgen dat wij anders de kleedkamer ingaan.”

In de 51e minuut hield keeper Ramon Boone Goud van de 1-1 af en na een uur besliste Yerseke de wedstrijd. Bart van Steveninck kopte een bal van achteruit door op Rody Bakker, die na mistasten van Leon Pollemans alleen voor SKNWK’s beste man De Jonge geen fout maakte: 2-0. Daarna mocht SKNWK van geluk spreken dat de thuisploeg slordig met alle kansen omging en dat De Jonge in vorm was. ” Als we volgende week bij Kruiningen ook zo spelen, verliezen we daar ook”, besloot Prins.

Yerseke-SKNWK 2-0 (1-0). 10. Rody Bakker 1-0, 60. Rody Bakker 2-0. Scheidsrechter: A.J. Schot (Poortvliet). Aantal toeschouwers: 195.