Yerseke te sterk voor SKNWK

door Klaas Verspoor

MIDDELBURG – In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal vocht Yerseke zich naar een 2-0-zege op SKNWK. Kapelle en Kruiningen verloren opnieuw, terwijl Colijnsplaatse Boys een punt pakte. Yerseke – SKNWK 2-0: De overwinning van Yerseke was meer dan verdiend.

In de tiende minuut kopte Antonis Riedijk een voorzet van Elco de Schipper voor de voeten van Rody Bakker die de 1-0 achter doelman Koen de Jonge schoot. De SKNWK-keeper voorkwam een paar minuten later tot twee keer toe de 2-0. In de 60e minuut schatte Bakker een doorkopbal van Bart van Steveninck goed in en zorgde hij opnieuw voor gevaar. Daarna liet de ploeg van trainer Jaimy van Bloppoel het na om nog verder weg te lopen van het pover spelende SKNWK.

Kapelle – DFS 2-4: Kapelle was voetballend de betere ploeg, maar verloor van Pieter de Munnik. De ex-speler van Hoek maakte alle DFS-goals. De Munnik zorgde voor 0-1 en op aangeven van Jon Herselman kopte Robin Boogaard de 1-1 binnen. Na 32 minuten liep De Munnik weg bij zijn directe tegenstander Raymond Ribbink en dat leidde tot de 1-2. Vier minuten later kopte hij de 1-3 binnen. Drie minuten in de tweede helft kopte De Munnik opnieuw raak. Op aangeven van Rob Oostrom zorgde Job van de Vrie nog voor de 2-4. Colijnsplaatse Boys – De Meeuwen 0-0: Colijnsplaatse Boys speelde slecht en De Meeuwen was de betere ploeg. Via Timme Kwast, Dennie Huibregtse en Fahrid Quadirzada kregen de bezoekers vóór en na rust de beste kansen op de zege, al raakten Michiel van der Weele en Sander Sallet namens ‘Colijn’ paal en lat. Kort voor rust liep Meeuwen-keeper Dennie Oosse een spierscheuring op. Een aanwezige jeugdkeeper mocht niet invallen, omdat hij niet op het wedstrijdformulier stond, waardoor veldspeler Wouter Vos onder de lat plaats moest nemen.

AZVV-Kruiningen 5-0: De bezoekers konden AZVV in de eerste helft nog aardig bijbenen. AZVV had een licht overwicht, maar Kruiningen kwam er af en toe gevaarlijk uit. Mustafa Yilmaz zorgde met een fraaie kopbal voor een 1-0 ruststand. Na de hervatting liep de thuisploeg door treffers van Wouter Boeije, Ben Ongenae en Bowling Karapun (eigen doel) uit naar 4-0. Kana da Rosa Bernardo maakte uit een strafschop 5-0. Bij Kruiningen werden Jimmy Fens en doelman Edgar Verhage uit het veld gestuurd.

De Noormannen–Spui 4-0: Een eenvoudige zege voor de thuisploeg. Evenals vorige week zette Menno de Nooijer De Noormannen al in de eerste minuut op 1-0. Spui bood daarna tegenstand, maar in de 33e minuut belandde een voorzet van Mark Minderhoud via De Nooijer bij Rick Hengst: 2-0. Na 66 minuten maakte Minderhoud er 3-0 van. Daarna werd Erwin Pouwelse na een duel met een speler van Spui uit het veld gestuurd. Het was een smetje op de zege van de thuisploeg, die met de tweede goal van Minderhoud nog meer aanzien kreeg.

Colijnsplaatse Boys–De Meeuwen 0-0: De Meeuwen was de betere ploeg. Via Timme Kwast, Dennie Huibregtse en Fahrid Quadirzada kregen de bezoekers kansen op de zege, al raakten Michiel van der Weele en Sander Sallet namens ‘Colijn’ paal en lat. Kort voor rust liep Meeuwen-keeper Dennie Oosse een spierscheuring op. Een jeugdkeeper mocht niet invallen omdat hij niet op het wedstrijdformulier stond. Veldspeler Wouter Vos hield daarna het doel schoon.