SSV’65 C2 – S.K.N.W.K. C1 2-5 (17-10-2009)

Hieronder een wedstrijdverslag van S.S.V. ’65 C2 – S.K.N.W.K. C1 van de website van S.S.V. ’65:

Om te leren…………….

17 oktober staat de wedstrijd SSV’65 C2 -S.K.N.W.K. C1 op het programma. Deze afkorting staat voor SportKombinatieNieuWerKerk. Zo weten we gelijk waar deze club vandaan komt. Volgens onze site staat deze ploeg na drie wedstrijden nog ongeslagen op de derde plaats.

Onze keeper Wesley is ziek en zijn plaats onder de lat wordt ingenomen door Joey. Edris is als eerste reserve aan de beurt.

In de 2e minuut kijken we al tegen een 0-1 achterstand aan. Een diepe bal van SKNWK kan door Kim net niet voldoende weggekopt worden en valt voor de voeten van de tegenstander die Joey passeert en het zo eerste doelpunt van de wedstrijd maakt. Al in de 4e minuut keert het tij doordat Jowad de bal van rechts terug legt op Yazzmin die met een lobje de keeper van SKNWK weet te verschalken. Deze raakt de bal nog wel maar onvoldoende om de 1-1 tegen te houden.

SKNWK zet druk op de ketel en krijgt diverse kansen. Dit heeft tot gevolg dat in de negende minuut na weer net te korte uitverdediging en ook onze keeper weer gepasseerd is de 1-2 er in ligt. Na een kwartier spelen wordt Guus gewisseld voor Edris.

Ook SSV krijgt echter kansen zoals een vrije trap vanaf ongeveer 25 meter die door Quincy net over geschoten wordt. Nog een vrije trap vanaf zo’n 30 meter. Helaas weer net over het doel via een kopbal van Yazzmin. In de 21e minuut is het weer raak: SKNWK neemt een hoekschop vanaf rechts en deze wordt na behoorlijk gekluts voor het doel toch rustig binnengeschoten. Stand 1-3.

Enkele minuten later raakt Edris de bal verkeerd en met 2 aanvallers die door 1 verdediger op de huid worden gezeten kan het bijna niet missen of er volgt weer een doelpunt van SKNWK. Maar zoals gezegd: bijna niet, want de afronding is slecht en de bal gaat naast. We krijgen diverse vrije trappen op gunstige plaatsen. In de 26e minuut krijgen we er een door “graaien met de hand” (volgens de scheids). Promise schiet in de muur wat nog een hoekschop oplevert maar verder niets.

Dan de 28e minuut. Weer een vrije trap voor SSV op de rand van de 16m. Voordat die genomen kan worden wordt de nr. 3 van SKNWK er voor enkele minuten door de scheidsrechter uitgestuurd wegens protesteren. Promise neemt de vrije trap en krult de bal onhoudbaar voor de lange keeper in de linkerbovenhoek. Stand 2-3. Dit geeft weer moed en er wordt goed gecombineerd. Na nog een punter voor het doel van SKNWK langs blaast de scheidsrechter de eerste helft af.

Dan de 2e helft. Als we de draad van de 1e helft weer op kunnen pakken is er nog niets verloren. Winston neemt plaats op de bank. Het spel is gelijkwaardig aan de 1e helft, hoewel SKNWK de druk behoorlijk opvoert. Een vrije trap levert gevaar op! Niet voor SSV , maar wel voor de roeivereniging langs het kanaal want de bal wordt hoog over geschoten……. Maar ook wij kunnen overschieten, wat blijkt na een goed doortikken van Yazzmin waarna Promise, weliswaar niet zo hoog, maar wel hard overschiet. Na een kwartier komt Winston in de plaats van Hans in het veld.

We zijn al 20 minuten in de 2e helft als er weer een doelpunt valt. Een laag schot van de wisselvallig spelende aanvoerder van SKNWK wordt door Joey verkeerd ingeschat en na een duik over de bal is de stand 2-4. Slechts een minuut later wordt de stand 2-5 na een zwakke opbouw van SSV zodat weer de aanvoerder van SKNWK zijn gang kan gaan. SKNWK krijgt weer een kans wanneer onze aanvoerder een overtreding begaat en SKNWK een vrije trap krijgt op de rand 16. Deze scoringspoging wordt echter door een geweldige redding van Joey verhindert.

Na 25 minuten krijgt Promise een waarschuwing van de scheids wegens mopperen. De laatste minuten vallen nog wat kans(jes) over en weer waarbij opvalt dat SKNWK, gelukkig voor ons, heel slecht afrondt en er dus geen doelpunten meer vallen.

Hopelijk hebben we ook van deze wedstrijd geleerd. Winnen is mooi, ook verliezen hoort er ook bij. Van keeper tot diepe spits en alles wat daartussen speelt doen we allemaal ons best.

Geen slechte wedstrijd tegen een sterke tegenstander.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ongeslagen koploper WIK’57 op het programma. We weten dus wat ons te doen staat!

Een ouder (namens Promise die “geen tijd” had).