Wesley Goud is goud waard

door Klaas Verspoor

MIDDELBURG – Na vier nederlagen op rij herstelde SKNWK zich door thuis met 4-1 te winnen van Kapelle.

Voor SKNWK was het de tweede overwinning van het seizoen. DFS verloor op eigen veld met 4-1 van VCK, dat daarmee de eerste periodetitel in de derde klasse A voor zich opeiste.

SKNWK-Kapelle 4-1: Trainer Gerjo Prins ging overstag en speelde in een 4-4-2-opstelling. Het pakte goed uit voor de Nieuwerkerkers, want binnen twaalf minuten stond de ploeg al op een 3-0-voorsprong. Na een pass van Wilco de Valk, die als verdedigende middenvelder sterk speelde, opende Wesley Goud de score. Met een individuele actie tekende Goud ook voor de 2-0. Robbert Padmos, scoorde 3-0, nadat hij met zijn rug naar de Kapelse goal stond maar goed wegdraaide in een duel. In de tweede helft kwam Kapelle via een volley van Bennie van de Vrie (Trainer Adriaan Nieuwenhuijse: “Dat was het enige wat we goed gedaan hebben.”) terug tot 3-1. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog een strafschop na een overtreding op Goud. Vanaf de stip bepaalde Erwin Nelissen de eindstand op 4-1.

DFS-VCK 1-4: DFS startte goed, maar na twaalf minuten botsten de DFS-spelers Jeroen Grefkens, die voor het eerst na lang blessuretijd weer in de basis stond, en Pieter de Munnik op elkaar. Grefkens viel direct uit. De Munnik trachtte door te spelen, maar hij kreeg last van duizeligheid en ging ook naar de kant. Beide spelers gingen voor observatie naar de huisartsenpost. Het voorval had de nodige impact op het spel van DFS. VCK kwam via Sander Goorsenberg, die op het randje van buitenspel door mocht gaan, op 0-1. Na 56 minuten scoorde Goorsenberg opnieuw. Leonard van Floresteijn raakte de lat, maar via Remco Rotte, die na een actie van Jarno Vermeulen scoorde, kwam DFS toch terug in de wedstrijd. De thuisploeg ging op jacht naar de 2-2, maar Léon de Bruine kreeg de bal er van dicht bij niet in. Doordat DFS ruimte weggaf, kon VCK profiteren. Goorsenberg scoorde de 1-3 en na een verdedigingsfout zorgde Erik Goudt voor de 1-4.

De Meeuwen–De Noormannen 1-1: In de enerverende Walcherse derby – vooraf was de middenstip al weggehaald door de aanhang van De Noormannen en waren de doelen in Zoutelande met tape afgeplakt – was een gelijkspel een terechte uitslag.

De Meeuwen claimde al in de tweede minuut een penalty, toen Timme Kwast werd neergelegd. De arbiter wilde er echter niets van weten. Kort voor rust zorgde Vincenzo Lorello op aangeven van Dennie Huibregtse voor de 1-0. In de 75e minuut leidde een misverstand tussen De Meeuwen-doelman Rinko Koppejan en Ronnie Brouwer tot de 1-1 van Rens de Visser. Daarna schoot Robin Dek namens de thuisploeg onder toeziend oog van 450 toeschouwers nog op de paal.

Nieuwdorp-AZVV 2-1: Martin de Hamer zorgde voor de 1-0. Uit een corner kopte De Hamer zijn ploeg nog voor rust naar een 2-0-voorsprong. Na de pauze verslapte de thuisploeg, maar AZVV maakte pas tien minuten voor tijd via Mustafa Yilmaz de 2-1. Even later scoorde AZVV opnieuw, maar Kana da Rosa Bernardo deed dat met de hand. Hij kreeg er zijn tweede gele kaart voor.

Spui-Yerseke 0-5: Gelegenheidsdoelman Ludwig Kalisvaart van Spui kon na ruim een kwartier spelen inrukken na een overtreding op Jarno van de Kreeke. Veldspeler Emiel Goudzwaard keerde de toegekende strafschop van Bart van Steveninck. Met tien man hield Spui lang stand. Pas in de 73e minuut zwichtte de thuisploeg onder de druk van Yerseke. De bezoekers liepen vervolgens uit naar een ruime overwinning.

Kruiningen-Colijnsplaatse Boys 0-2 (0-1). Pascal Hoogerheide 0-1, Michiel van der Weele 0-2.