Het 4e verliest met 2-6 van S.K.N.W.K. 3

Hieronder een wedstrijdverslag van Duiveland 4 – S.K.N.W.K. 3 van de website van s.v. Duiveland:

Jl. zaterdag speelde het 4e een thuiswedstrijd tegen SKNWK 3. Om half drie werd op een
spookachtig leeg oostersportpark afgetrapt. Spookachtig omdat de rest van Oosterland in
Bruinisse was om het 1e in de derby tegen bruse boys 1 aan te moedigen. Ook de spelers van het 4e wilden hier graag naar toe, maar helaas was SKNWK niet bereid om op een vroeger tijdstip te spelen. Bijkomend voordeel was wel dat we weer eens een keer op het 1e veld mochten voetballen.

Direct vanaf het begin signaal was er druk van de virtuele koploper SKNWK 3, ze hadden
immers nog geen duel verloren en een doelsaldo van 26-6 uit vijf wedstrijden zegt
genoeg. Hun speelwijze is eigenlijk vrij eenvoudig, lange ballen op hun snelle voorhoede spelers en dan vooral Wim Voorbeijtel. Vooraf waren we al bang voor zijn snelheid en snoeiharde schoten, dit zit echt in de familie want broer Dingeman (3e) kan er ook wat van.

In eerste instantie werd Joop Wesdorp aan Wim gekoppeld. Maar al snel blijkt dat hij Wim deze middag niet kan afstoppen. In de 10e minuut moet Joop zijn meerdere erkennen in een sprint duel met Wim, waarna Wim via keeper Jelmer de 0-1 scoort. Besloten wordt om Wouter de Bruine aan Wim te koppelen. Maar ook hij blijkt niet bij machte om Wim af te stoppen, want in de 18e minuut is het weer raak. Wederom een prima steekbal op Wim die iedereen eruit loopt en de 0-2 maakt.

Het 4e probeert het wel in deze fase, maar kan geen echt uitgespeelde kansen creëren. Vaak zijn de verdedigers van SKNWK Teun en Alexander de baas. Na een onderschepping volgt meestal direct een lange bal op Wim, die er deze middag de Wim Voorbeijtel show van maakt. In de 25e en 33e minuut maakt hij via snelle counters de 0-3 en 0-4.

Niet lang hierna doet het 4e toch wat terug, Alexander krijgt de bal van links aangespeeld en schiet vanaf twintig meter knap binnen 1-4. Vlak voor rust wordt het ook nog 1-5 door Maurice Pollemans. Met deze stand wordt uiteindelijk thee gedronken.

In de rust wordt besloten om Alexander uit de aanval terug te halen en op Wim te zetten.
Dit bleek de gouden ingreep. Alex had Wim de hele 2e helft in de tang, zodat ondergetekende als extra man kon doorschuiven naar het middenveld.

SKNWK weet hier niet goed op te anticiperen en het 4e krijgt meer en meer grip op de wedstrijd. In de 60e minuut wordt het via Teun 2-5. Na een prima diepte pass van Jaap Brekel, rond Teun in twee instanties knap af. Hierna nog diverse kansen voor het 4e, maar keer op keer zit het niet mee of staat de keeper in de weg. Het slot akkoord is voor de man van de wedstrijd. Na een slippertje in de verdediging van het 4e, kan Wim wederom alleen op Jelmer af en scoort hij zijn vijfde deze middag.

Na afloop toch nog een beetje tevreden gevoel bij het 4e, want na een 1-5 ruststand, werd de 2e helft met 1-1 afgesloten. Volgende week wacht bru 4 uit, we hopen op een betere uitslag dan het 1e.