Definitie ‘afgebakend terras’ vastgesteld

Het bestuur amateurvoetbal heeft ingestemd met de definitie ‘afgebakend terras’. Bij verenigingen die beschikken over een aan de kantine grenzend, afgebakend terras, mogen op dit terras alcoholische dranken worden geschonken/genuttigd, mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers (zie de ordemaatregelen veldvoetbal, zoals opgenomen in hoofdstuk 1.21 van het bewaarnummer onder 1.b).

Vanaf 1 januari 2010 dient het afgebakend terras zoals staand in deze ordemaatregel te voldoen aan de volgende voorwaarden:

Onder een afgebakend aan de kantine grenzend terras wordt verstaan een duidelijk visueel waarneembare en niet bediscussieerbare grens tussen terras en overige ruimte.

De afbakening kan vast (definitief) dan wel mobiel zijn waarbij de doorgang voor zowel voetgangers als ander verkeer (denk aan hulpdiensten maar ook onderhoudsverkeer) voldoende in stand blijft. Een vaste afbakening kan bijvoorbeeld zijn een terrasafscheiding/schot, een afwijkende type verharding dan de omliggende verharding of een aangebrachte niet verwijderbare duidelijk visueel waarneembare grenslijn. Een mobiele afbakening kan zijn bloembakken of verplaatsbare palen. Genoemde voorbeelden dienen onderling deugdelijk verbonden te zijn.

De minimale afstand tussen veld inclusief uitlopen en terras dient 1,5 meter te bedragen.

Het terras mag maximaal aan één zijde van een veld gelegen zijn.

De voetbalvereniging die gebruik maakt van het afgebakende terras is verantwoordelijk voor het in stand houden van de afbakening.

Bij afwijkingen van voorgaande dient schriftelijke ontheffing aan de betreffende vereniging te zijn verleend door de afdeling ondersteuning clubbesturen van het betreffende district. De betreffende vereniging is verantwoordelijk voor het aanvragen van een ontheffing. Aanvragen dienen schriftelijk dan wel mail te geschieden.

Indien wijzigingen worden doorgevoerd na het verlenen van de ontheffing vervalt de ontheffing.