Voorbeschouwing SKNWK – Nieuwdorp

Van onze vaste supporter van S.K.N.W.K. 1 (Een Supporter) ontvingen we een voorbeschouwing op de wedstrijd van as. zaterdag, 12 december 2009, tussen Nieuwdorp 1 en S.K.N.W.K. 1

De geschiedenis herhaalt zich, zij het dan met een tijdsbestek van vier maanden. Wat was en wat is het geval. De eerste wedstrijd tegen Kruiningen uit werd afgelast. Dus werd de eerste wedstrijd in de eerste competitie-helft thuis gespeeld tegen Nieuwdorp. En nu krijgen we de herhaling, want zoals we weten werd de eerste wedstrijd in de tweede competitie-helft thuis tegen Kruiningen weer afgelast. En is Nieuwdorp weer de eerste tegenstander.

Maar hoe ging dat tegen Nieuwdorp toen thuis. Pas in de 23ste minuut kwam SKNWK op achterstand. Daarvoor had Emiel Kuyten al een mooie kans gehad om te scoren. Ruststand was 0-1.

Direkt in de tweede-helft al een kans voor Wesley Goud.Maar zijn inzet ging over. Dan niet veel later maakt Wesley de 1-1. Het werd zelfs 2-1 door een ED. De gasten komen terug tot 2-2. En het werd ook nog 2-3.

Tot de 2-1 had SKNWK het in eigen handen. Maar toen verzuimden ze over te schakelen op een ander systeem. De omstandigheden in Nieuwdorp zijn daar meestal goed, wat het veld betreft. Het veld ligt hoog en tamelijk beschut. We hopen dat SKNWK nu eens voor een ommekeer kan zorgen.

Na de negen pijnlijke nederlagen moet er toch een iets positiefs uit komen. Ook al is het een uitwedstrijd. Er zal flink geoefend moeten worden, vooral in spelsituaties. En dat geldt vooral voor de verdediging. En de aanvallers zullen met de middenvelders uitgespeelde kansen moeten zoeken. En wat helemaal belangrijk is men moet meer bewegen. Als je een bal afspeelt, moet je ook zorgen dat je hem terug kunt krijgen. Daarna zoek je de formatie weer op, wat de opdracht van de trainer is.

En de backs zullen mee de aanval in moeten om ook voorzetten te geven. Daarom is het zo jammer dat Robbert v/d Zande niet meer in het eerste mee doet. Maar ook Martin Huisman is te vroeg van het eerste weg gebleven. Een brede vent die niet zomaar te passeren was. En voor de Supporters mag ook Martin Kiesenberg best terug komen. Hij is niet zo snel maar soms wel belangrijk.

Hoe dan ook zorg dat je van de eerste tot de laatste minuut een geduchte tegenstander bent. En nu trainen en sprinten op de 50 meter dat de stukken er vanaf vliegen. Maar denk om blessures.