Jaaroverzicht 2009 S.K.N.W.K. (februari)

Nu het jaar 2009 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag februari.

6 februari

‘Het Springer’ weer terug op ingang sportpark

Sinds enkele weken is er een nieuw hek geplaatst bij de ingang van sportpark ‘Het Springer’. Echter moest de naam van ons sportpark nog worden geplaatst op het nieuwe hek.

Sinds vanmiddag heeft het sportterrein van S.K.N.W.K. z’n naam terug:

7 februari

Gewoon weer even wennen…

Het was vanmorgen gewoon weer even wennen toen je sportpark ‘Het Springer’ op kwam. Er werd weer gevoetbald en je kon zelfs je voetbalschoenen aan!

Door de vorst, sneeuw en regen was dit eigenlijk nog niet gebeurd in 2009. Een enkele training en oefenwedstrijd werd er gespeeld (en vraag niet hoe), maar voor de rest was het rustig.

Vandaag dus dan toch weer waarvoor je naar het sportpark komt, VOETBAL.


Spelmoment uit de wedstrijd van vandaag tussen S.K.N.W.K. E4(M) en Serooskerke E4(M)

8 februari

S.K.N.W.K. 2 wint oefenduel van Brouwershaven 1

De 2e selektie van S.K.N.W.K. kon gisteren dan eindelijk ook weer eens aantreden. Op het redelijke hoofdveld van sportpark ‘Het Springer’ moesten ze het in een oefenduel opnemen tegen Brouwershaven 1. Beide ploegen staan er niet heel florisant voor in de competitie. S.K.N.W.K. 2 staat één na laatste in de resereve 2e klasse en Brouwershaven staat in de onderste regionen in de vierde klasse B.

Bij het voortvarend startende S.K.N.W.K. 2 deden overigens enkele spelers van de 1e selektie mee om wat wedstrijdritme op te doen. Overigens was het 2e zelfs nog aangevuld met een B-junior.

Zoals als gezegd was de opening van de wedstrijd voor de thuisploeg. S.K.N.W.K. nam het initiatief en ging op zoek naar de openingstreffer. Deze kwam er dan ook. Een te korte steekbal van Martijn Neele op Richard v/d Sande kwam via een Brouwershavenspeler bij de goed doorgelopen Jeffry Visser. Hij trok de bal vanaf de achterlijn terug, waarna Richard v/d Sande de 1-0 kon aantekenen.

Na deze treffer werd Brouwershaven sterker. Mede door een inschuivende laatste man hadden ze steeds ‘een mannetje’ over. Zij konden dan ook scoren en de stand weer in evenwicht brengen. Met de 1-1 stand gingen beide teams ook rusten.

S.K.N.W.K. 2 kwam in de 2e helft niet echt meer in gevaar en keeper Marco Roks kon dan ook eigenlijk simpel zijn doel ‘schoon houden’. Omdat S.K.N.W.K. nog wel een keer wist te scoren, een corner van de ingevallen Wesley Goud werd door Jeffry Visser bij de 2e paal binnengeschoten, waren de blauw/zwarten uiteindelijk de winnaar in dit sportieve duel dat onder leiding stond van de prima scheidsrechter Toorenaar.

Volgende week moeten beide teams op zoek naar punten in de competitie! Remco Veenboer viel bij S.K.N.W.K. nog uit met een enkelblessure. Het is te hopen dat hij volgende week weer van de partij kan zijn.

S.K.N.W.K. 2: Marco Roks, Martijn Neele, Corné van Driel, Emiel Pollemans (Lex Folmer), Léon Pollemans, ,Remco Veenboer (Timo Verkaart) Frank Boere, Robert Roks, Sander Uijl, Jeffry Visser, Richard v/d Sande (Wesley Goud).

10 februari

Training eerste selektie op Dreischor zit erop

Ondanks de afgelasting van ons trainingsveld vanavond toch een training voor S.K.N.W.K. 1. Zij mochten gebruik maken van de accommodatie van Dreischor (waarvoor nogmaals hartelijk dank!!).

Op een redelijk bespeelbaar trainingsveld werd er een pittige training voorgeschoteld met diverse partijspelen. Nu maar hopen dat we deze lijn door kunnen gaan trekken. Te beginnen as. donderdag. In principe wordt er gewoon getraind in Nieuwerkerk, maar als dit niet mogelijk is, rijden we opnieuw naar Dreischor.

Alle selektieleden worden as. donderdag om 19:45 uur verwacht op ons eigen sportpark.

12 februari

Oscar Schiettekatte is geselekteerd

In het kader van talentontwikkeling heeft de K.N.V.B. talentvolle voetballertjes geselekteerd voor extra activiteiten. Deze activiteiten worden begeleid door trainers van de K.N.V.B.

Door de samenwerking met de K.N.V.B. mogen Betaald Voetbal Organisaties en Cortgene/J.V.O.Z. deze talenten uitnodigen voor extra activiteiten.

Namens S.K.N.W.K. is E-pupil Oscar Schiettekatte geselecteerd om aan een extra activiteit deel te nemen.

Deze activiteit vindt plaats op woensdag 11 maart 2009 om 18:30 uur op sportpark Galgendijk, Galgendijk 1 te Kortgene.

Tijdens deze activiteit zijn vertegenwoordigers van S.K.N.W.K. van harte welkom.

We willen Oscar feliciteren en wensen hem alvast veel plezier en succes toe.

15 februari

Goed debuut Leendert van Heukelom in S.K.N.W.K. 2

Gisteren maakte de onlangs 18 jaar geworden Leendert van Heukelom zijn officiële debuut voor S.K.N.W.K. 2. Hij is pas lid bij S.K.N.W.K. en trainde tot nu toe alleen nog maar (overigens speelde hij ook mee in het oefenduel tussen S.K.N.W.K. 1 en 2, twee weken geleden). In de competitiewedstrijd gisteren tegen Veere 2 maakte hij een prima debuut.

Helaas ging de wedstrijd tegen de koploper wel verloren met 4-1, maar voor ‘Speedy’ had de wedstrijd toch nog een mooi tintje. Hij maakte in z’n allereerste officiële wedstrijd gelijk ook z’n eerste treffer.

Welkom bij S.K.N.W.K.!!


Leendert hier links op de foto geconcentreerd in aktie tijdens een training. Rechts z’n broer George

19 februari

Blauw/zwarte groeten uit… (deel 6)

Het heeft al weer een tijdje geduurd, maar de redactie van deze website heeft weer enkele foto’s ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’.

De S.K.N.W.K.-ers Richard Bevelander en Mark Passchier zijn op ‘trainingskamp’ geweest naar Playa del Carmen in Mexico. Samen met de vriendin van Richard, Renata Goudzwaard (overigens ook barvrouw bij S.K.N.W.K.), hebben ze twee weken kunnen genieten van de zon. Op onderstaande foto’s krijgt een idee hoe sportief ze zijn bezig geweest…….

22 februari

S.K.N.W.K.-familie weer flink uitgebreid

Afgelopen week is de S.K.N.W.K-familie weer flink gegroeid. Op 14 februari is er bij Léon en Marian v/d Wel een zoon geboren. Zijn naam is Mats.

Drie dagen later, 17 februari jl. is Sophie de Jonge geboren. Trotse ouders zijn Menno en Simone de Jonge.

Namens S.K.N.W.K. willen wij jullie van harte feliciteren en veel geluk toewensen!!

28 februari

Fred v/d Werf ontvangt zilveren speld van K.N.V.B.

Voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid (penningmeester) en ‘manusje van alles’ werd Fred v/d Werf gisteren in het zonnetje gezet. Na afloop van de Algemene Ledenvergadering werd een afscheidsreceptie georganiseerd.

Dit was niet zomaar het geval, want Fred kreeg namens de K.N.V.B. een zilveren waarderingsspeld uitgereikt. Hierbij hoort uiteraard ook een prachtige oorkonde. Namens de K.N.V.B. was hiervoor dhr. Hoosemans aanwezig (lid van districtsbestuur/portefeuille OC).

Voor z’n vriendin Inge was er nog een prachtige bos bloemen. Dhr. Hoosemans kreeg namens S.K.N.W.K. een mooie sjaal.

28 februari

Erelidmaatschap voor Fred v/d Werf

Naast de onderscheiding van de K.N.V.B. was er voor Fred v/d Werf nog een mooi geschenk. Hij is ere-lid geworden van ‘zijn’ S.K.N.W.K.

Nadat Wim v/d Zande een mooi gedicht had voorgelezen uit 1983, wat Fred zelf ooit had geschreven, kreeg Fred voor zijn verdiensten voor de club (in ieder geval ruim 15 jaar penningmeesterschap) het ere-lidmaatschap. Uiteraard kreeg hij hiervoor een prachtige oorkonde en waren er bloemen voor Inge.

Fred nam hierna op geheel eigen wijze afscheid als bestuurslid. Hij had hiervoor wat cijfertjes op papier gezet en liet zijn penningmeesterschap op ludieke wijze de revue passeren.

De nieuwe penningmeester, Léon Quik, kreeg symbolisch van Fred een map overhandigd met hierin alle contracten die door Fred zijn opgesteld. Tot slot kreeg S.K.N.W.K. als dank een cheque van Fred. Met deze cheque sponsort Fred de eerst komende feesttent op ‘Het Springer’ tijdens het Onderling S.K.N.W.K.-toernooi op Hemelvaartsdag.

Nog vele andere S.K.N.W.K.-ers namen de moeite om Fred te danken. Een mooi gebaar.

Hierna bleef het nog lang gezellig in de kantine en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde avond.

28 februari

Fred v/d Werf is 3e erelid S.K.N.W.K.

Namens S.K.N.W.K. werd gisteren voor de 3e keer iemand het ere-lidmaatschap toegereikt. Fred v/d Werf viel deze eer ten deel voor zijn grote inzet voor de club.

In het verleden gingen twee mensen Fred voor. Jan Tierie en Huib de Valk waren de eerste S.K.N.W.K.-ers die ere-lid zijn geworden.


Fred v/d Werf (rechts) wordt hier gefeliciteerd door een ander ere-lid, Huib de Valk. In het midden is Jan Pollemans ook zichtbaar