Jaaroverzicht 2009 S.K.N.W.K. (maart)

Nu het jaar 2009 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag maart.

1 maart

Grandioos afscheid

Vrijdagavond werd ik, na de Algemene Ledenvergadering , door bestuur en leden van S.K.N.W.K. getrakteerd op een fantastische afscheidsreceptie. Na ruim 15 jaar de functie van penningmeester te hebben bekleed en daarna nog wat andere dingetjes te hebben gedaan voor de vereniging was het dan eindelijk zover. Een speurtocht van bijna 2 jaar had een nieuwe penningmeester opgeleverd en kon mijn reeds lang aangekondigde vertrek eindelijk plaatsvinden.

Het bestuur heeft er alles aan gedaan om het een groots afscheid te laten worden. Er was een afgevaardigde van de K.N.V.B. die mij namens de K.N.V.B. de waarderingsspeld in zilver uitreikte. Niet iets waar ze zomaar mee rondstrooien heb ik begrepen. Ik ben er erg trots op.

Nadat voorzitter Wim van de Zande een mooie toespraak had gehouden, waarin nog een bekend gedicht verwerkt zat, deelde hij mij mede dat ik benoemd werd tot erelid van S.K.N.W.K. Hier werd ik zelfs even stil van. Zelden heb ik me zo gewaardeerd gevoeld.

Ik wil een ieder die meegewerkt heeft aan deze fijne avond, een ieder die de moeite had genomen om naar de kantine te komen, een ieder die persoonlijk of namens het 1e elftal mij nog wat overhandigt heeft en een ieder die ik de hand heb mogen schudden namens mijzelf en Inge heel hartelijk danken. Het was fantastisch.

Tot ziens langs de lijn,

Fred

8 maart

S.K.N.W.K. 4 stoomt op in topscorersklassement

Nieuwkomer Leendert van Heukelom heeft in z’n 2e officiële wedstrijd opnieuw het net weten te vinden namens S.K.N.W.K. 2. In het gewonnen duel tegen Krabbendijke 2 (3-1) scoorde hij zelfs 2x. Hiermee staat hij dus nu al op 3 treffers.

In de top van het klassement wisten de nummers 1 en 2, respectievelijk Wesley Goud (S.K.N.W.K. 1 13 treffers) en Michèl Flikweert (S.K.N.W.K. 4 12 treffers) niet te scoren gisteren.

Nummer 3 Jos van Spier, eveneens van S.K.N.W.K. 4, maakte één treffer en staat daarmee op 10. Christian van Vossen scoorde namens S.K.N.W.K. 1 de eretreffer in de verloren wedstrijd tegen FC Dauwendaele 1 (1-4). Hij vijzelde zijn seizoenstotaal op tot 9.

John Reijnen (ook al S.K.N.W.K. 4) scoorde gisteren 2x. Hij staat nu samen met ploeggenoot Robby Koster op een gedeelde 5e plaats met 7 treffers.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst van de senioren van S.K.N.W.K. kijk elders op deze site bij ‘Teams’.


Leendert van Heukelom

8 maart

S.K.N.W.K. 2 grijpt laatste strohalm

Door de winst gisteren in het duel tegen Krabbendijke 2, is er voor S.K.N.W.K. 2 nog steeds een klein beetje hoop op handhaving in de reserve 2e klasse. Ze zullen dan zeker nog 7 punten moeten halen uit de laatste 6 duels. Overigens mag dan de nummer 10 van dit moment, Rillandia 2, geen punten meer pakken. Rillandia speelde zelfs nog één duel minder dan S.K.N.W.K. 2. Volgende week wacht een uitduel tegen, jawel, Rillandia 2. Voor S.K.N.W.K. 2 dus echt de laatste kans.


Blijdschap bij S.K.N.W.K. 2 na de 1-0 van ‘Speedy’

In het duel tegen Krabbendijke 2 was S.K.N.W.K. vanaf het beginsignaal de sterkere ploeg. Het was al na 5 minuten 1-0. Leendert van Heukelom tikte de bal binnen. De 2-0 was na een mooie aanval. De meeopgekomen Emiel Pollemans schoot beheerst de 2-0 binnen.

In de 2e helft was S.K.N.W.K. opnieuw de betere ploeg. Op aangeven van broer George, kon Leendert van Heukelom zijn 2e en S.K.N.W.K.’s 3e van de middag maken.


Voetbal of dansles voor Emiel Pollemans (links) en Oleg Bondarenko…..?

Krabbendijke zorgde nog voor de eretreffer. Interim-doelman Léon Quik (normaal keeper van S.K.N.W.K. 4) was kansloos, 3-1. Een terechte en verdiende overwinning voor de mannen van trainer/coach/speler Toon v/d Berge.

Nu maar hopen dat dit nog leidt tot een mooi slot van deze competitie.

11 maart

Lex Folmer weer terug bij af?

Begin van dit jaar konden we nog melden dat Lex Folmer op de weg terug was. Hij was lang uit de roulatie geweest wegens een knie-blessure. Hij was toen weer volop in training en speelde zelfs al enkele oefenwedstrijden.

Nu sinds een paar weken lijkt Lex weer terug bij af. Hij heeft weer last gekregen van z’n knie. Het is afwachten wat dit precies is en hoe lang dit gaat duren.

Lex kop op en we hopen met z’n allen op een spoedig herstel!!


Lex hier in aktie tijdens het oefenduel in de winterstop tussen S.K.N.W.K. 1 en 2

15 maart

Dr. Ton weer even terug bij S.K.N.W.K. 1

Door de afwezigheid gisteren van vaste verzorger van de 1e selektie, Harald Kesteloo, was Ton Wijgerse (Dr. Ton) weer even terug bij S.K.N.W.K. 1.

Of het er mee te maken heeft gehad, weten we uiteraard niet en zullen we ook nooit achterhalen. Feit is wel dat de ‘sinaasappeltjes’ er weer waren in de rust en dat S.K.N.W.K. 1 een 1-0 achterstand nog wist om te buigen in een 1-3 overwinning!

Ton nogmaals hartelijk dank voor de medewerking gisteren!!


Ton Wijgerse (rechts) met naast hem wisselspeler Richard v/d Sande

21 maart

Mini’s S.K.N.W.K. spelen tegen mini’s Zierikzee

Onze mini’s speelden vandaag tegen de mini’s van Zierikzee. Ze speelden 2 partijtjes 4 x 4. Allebei hadden we er 8, dus geen wissels en lekker voetballen.

Beide partijtjes zijn overigens gewonnden door S.K.N.W.K. (maar dat is uiteraard niet belangrijk).

Het waren in ieder geval leuke partijtjes.

25 maart

Geslaagde sponsoravond S.K.N.W.K.

Vanavond was weer eens een avond om een groep belangrijke mensen binnen ons ‘cluppie’ in het zonnetje te zetten; onze sponsoren. Met zo’n 50 aanwezigen kijken we terug op een geslaagde avond.

Iets na ‘achten’ nam voorzitter Wim v/d Zande het woord. Hij heette een ieder hartelijk welkom. Na zijn inleiding van deze avond was het woord aan de nieuwe trainer voor het volgend seizoen van de 1e selektie van S.K.N.W.K., Gerjo Prins.

Hij heeft zichzelf voorgesteld aan de aanwezigen, waaronder bijna de voltallige eerste selektie. Gerjo tekende ook nog zijn contract en mocht als dank een bloemetje en een S.K.N.W.K.-shawl ontvangen.

Hierna was het woord aan Eddy Treijtel. Hij heeft een verhaaltje verteld over zijn voetbalcarrière en het voetbal (met name bij Feijenoord) van toen en nu. Hierna werden er vanuit de zaal nog enkele vragen gesteld.

Zo rond de klok van kwart over 9 was het einde van het officiële programma. Hierna kon er nog lekker worden ‘geboomd’ onder het genot van een hapje en een drankje. Met name de hapjes waren weer voortreffelijk, met dank aan Jan Pollemans.

Het bestuur van S.K.N.W.K. kijkt terug op een zeer geslaagde avond.


Voorzitter van S.K.N.W.K. Wim v/d Zande dankt Eddy Treijtel voor zijn aanwezigheid op de sponsoravond

26 maart

Meeuw en Treijtel zijn één

door Rudy Boogert

NIEUWERKERK – En natuurlijk kwam-ie weer voorbij gevlogen: de kokmeeuw! Zijn leven lang zal Eddy Treijtel in één adem genoemd worden met de meeuw die hij op 15 november 1970 uit de Rotterdamse lucht schoot.


Eddy Treijtel vermaakt zijn toehoorders in Nieuwerkerk met sappige verhalen uit de oude doos. foto Dirk-Jan Gjeltema

Ook in Nieuwerkerk was er gisteravond geen ontkomen aan bij de sponsoravond van SKNWK. Maar nog steeds verhaalt de voormalig Feyenoord-doelman met een glimlach over zijn voltreffer in de derby bij Sparta. “Het heeft me toch een klein beetje legendarisch gemaakt”, zei hij.

Een bijdetijdse toehoorder vroeg Treijtel of hij nooit negatieve reacties op zijn dodelijke schot heeft gehad. Hij refereerde aan een voorval bij de amateurclub Rijnsburgse Boys waar een gefrustreerde speler een op het veld gedropte kip liet kennismaken met het leer van zijn voetbalschoen. “Voor de rechtbank kreeg hij als straf om levenslang voor die kip te zorgen.” Hilariteit alom.

Treijtel reageerde ad rem. “Ik zorg ook levenslang voor mijn meeuw. Hij staat bij Feyenoord in het museum. Af en toe poets ik ‘m nog op en dan glimt-ie weer mooi.” De meeuw is postuum nog altijd goed voor een gulle lach.

Ook het tweede ijkpunt uit zijn lange carrière ging Treijtel, inmiddels 62 jaar, niet uit de weg. Een halfjaar voor het gevleugelde nekschot beleefde hij ‘een van de grootste teleurstellingen’ uit zijn leven. Treijtel was het hele seizoen eerste keus bij Feyenoord, maar juist in de finale van de Europa Cup 1 passeerde de ondoorgrondelijke coach Ernst Happel hem. Een andere Eddy, good old Pieters Graafland, werd in zijn nadagen plots opgetrommeld.

“Ik had niet de goede vorm, vond Happel. Ik denk dat een wedstrijd uit bij Ajax de belangrijkste reden was. We stonden met 3-1 voor toen Wim Suurbier een voorzet van de zijkant gaf.” Met een knipoog: “Normaal gaf hij nooit een goede voorzet.” Weer serieus: “Johan Cruijff gaf een duw tegen mijn arm en de bal ging er vervolgens in.”

Op het fysieke vlak had Treijtel een min gescoord in de ogen van Happel. “Onze tegenstander in de finale, Celtic, was juist een fysiek sterke ploeg. Daarbij baseerde Happel zijn visie op psychologie.” Zijn psychologisch zet om Celtic-coach Jock Stein, die bij Ajax-Feyenoord op de tribune zat, te tackelen was een keepersruil. Tot verdriet van Treijtel.

“Maar het belangrijkste was dat Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europa Cup 1 won.” “Ik heb geprobeerd om positief met die wissel om te gaan. Ik denk dat je alleen kunt leren van teleurstellingen. Als je daar goed doorheen komt, ben je voor de toekomst op de goede weg. Ik denk dat dat me redelijk gelukt is.” Zijn erelijst staaft die bewering. Hij won met Feyenoord landstitels, bekers en de Uefa Cup. Vervolgens werd hij ook met AZ nog landskampioen en bereikte de finale van de Uefa Cup nog ‘s.

Treijtel vermaakte zijn publiek vervolgens nog met bespiegelingen over het huidige Feyenoord (“Succes kost geld”) en sappige verhalen uit de oude doos (“Jurgen Kristensen dronk de avond voor een wedstrijd vijf pijpjes bier om in slaap te komen”). Na een welgemeend applaus en een babbel aan de bar, vloog hij weer uit. Hij wel..

26 maart

Na 35 jaar terug

Eddy Treijtel keerde gisteren na 35 jaar terug in Nieuwerkerk.

Op 23 mei 1974 kwam hij er op visite als keeper bij het penaltyschieten voor de SKNWK-jeugd.

Tussen de twee Uefa Cupfinales van Feyenoord tegen Tottenham Hotspur vuurden de Nieuwerkerkse C-junioren en D-pupillen 117 strafschoppen op Treijtel af. Daarvan gingen er 32 in. Peter Maliepaard werd winnaar bij de C’s, Hans-Jan Goedegebure bij de D’tjes. Een fotoboek ging gisteravond rond als bewijs van Treijtels eerste bezoek aan Nieuwerkerk.


Eddy Treijtel vermaakt zijn toehoorders in Nieuwerkerk met sappige verhalen uit de oude doos. foto Dirk-Jan Gjeltema

28 maart

’Zwembad Het Springer’ 28 maart 2009

Zo hier en daar wat kritische geluiden i.v.m. enkele afgelastingen van vandaag. Hieronder een paar foto’s van vanmorgen:

Omdat niet alles op het eerste veld gespeeld kan worden, misschien toch niet geheel onterecht dat er toch nog wat is afgelast……………….?!

30 maart

Pupil v/d Week Dominique Prins vond het geweldig

Afgelopen zaterdag tijdens het competitieduel tussen S.K.N.W.K. 1 en Colijnsplaatse Boys 1 was Dominique Prins Pupil van de Week. Hij vond het schitterend.

Eerst omkleden en de warming-up met het eerste. Daarna de tos en alvast scoren in het juiste doel. Dit werd overigens goed begrepen door de mannen van S.K.N.W.K. 1, want ze wisten maar liefst 4x het net te laten bollen.

Tijdens de wedstrijd plaats nemen tussen de wissels in de dug-out. En dan na afloop nog mee feesten in de kleedkamer na de 4-0 overwinning. Dominique kan nu al niet wachten tot hij zelf oud genoeg is om met het 1e mee te spelen!!