Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2009 (juli)

Nu het jaar 2009 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag juli.

2 juli

Wilco de Valk mist één parel op zijn kroon

Zijn naam is in vrijwel heel Zeeland bekend. Dat is niet zo vreemd, want Wilco de Valk heeft vrijwel in de hele provincie gevoetbald. In de herfst van zijn carrière is hij in 2007 teruggekeerd bij zijn eerste liefde in Nieuwerkerk: SKNWK. Daar begon het allemaal voor De Valk. Daar begon hij pareltjes aan zijn doelpuntenkroon te plakken. Maar de laatste krijgt hij nooit meer te pakken.

Wilco de Valk scoorde in zijn loopbaan in vrijwel alle klassen van het zaterdagvoetbal. Zijn eerste doelpunt maakte hij in april 1991 als invaller tegen Dauwendaele 2. Hij was nog A-junior toen hij in de tweede klasse van de afdeling de eerste van zijn inmiddels 184 (na)competitiedoelpunten maakte. Hij gaf ook nog een assist in dat duel (zie illustratie).

De seizoenen erop speelde SKNWK in de eerste klasse, maar De Valk zat aanvankelijk nog niet vast bij de eerste selectie. Dat kwam hij pas toen de club in de vierde klasse van de KNVB uitkwam. Daardoor is de enige klasse waarin hij nooit heeft gescoord de eerste klasse van de afdeling. En aangezien die klasse niet meer bestaat, zal De Valk daarin ook nooit meer scoren.

Voor SKNWK, Hoek en Kloetinge scoorde hij wel in de hoofd, eerste, tweede, derde en vierde klasse. Héél veel doelpunten zelfs. Maar die ene afdelingsgoal is hem helaas niet meer gegund. Zouden er spelers zijn die wél alle parels aan hun kroon hebben zitten? Wie roept?

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/

5 juli

Altijd goed: een beetje water voor de velden

Afgelopen week was behoorlijk warm. Ook voor de sportvelden is dit erg pittig. Gelukkig hebben we dan nog enkele vrijwilligers die hier wel raad mee weten. Zij hebben de doelgebieden voorzien van een beetje water. Deze zijn nl. ingezaaid en konden dus wel wat water gebruiken.

Gelukkig zijn ze erg inventief, getuige de foto’s:

12 juli

Gezellige vrijwilligersavond S.K.N.W.K.

Mede door de prima weersomstandigheden was de vrijwilligersavond van S.K.N.W.K. geslaagd. Gisteren rond 18:00 uur verzamelden (slechts) zo’n 35 vrijwilligers (+ partner) zich op ‘Het Springer’ voor een hapje en een drankje. De nieuw aangeschafte barbecues bleken prima dienst te doen. Het was lekker en gezellig. De muziek kwam van ‘de kermis’ waar uiteraard ook nog een bezoekje aan werd gebracht.

Nu is het dus echt over, maar niet getreurd! Over een kleine 3 weken starten we al weer met de voorbereidingen op het seizoen 2009-2010. Een ieder nogmaals hartelijk dank voor zijn of haar inzet het afgelopen seizoen.

Bekijk de foto’s van deze vrijwilligersavond elders op deze website in ‘Het Fotoboek’.

28 juli

Schouwen-Duiveland selektie gelijk tegen Excelsior

Zoals gebruikelijk de laatste jaren speelde de Schouwen-Duiveland selektie vanavond een oefenwedstrijd tegen Eerstedivisionist Excelsior. Op een druk sportpark van D.F.S. wist de thuisploeg de B.V.O. op 1-1 te houden. Een zeer knap resultaat.

In de eerste helft had de Schouwen-Duiveland selektie het verdediging goed voor elkaar (ook al omdat Excelsior niet echt potten kon breken). Via Ronald Zwager (Duiveland) na een goede aanval over links, werd het zelfs 1-0. Hiermee gingen beide team ook rusten.

In de 2e helft schroefde Excelsior het tempo iets op. Dit resulteerde nog wel in de gelijkmaker, 1-1, maar hierbij bleef het.

Namens S.K.N.W.K. speelde Wilco de Valk zo’n 85 minuten mee met de Schouwen-Duiveland selektie. Hij werd vervangen door S.K.N.W.K.-er Wesley Goud. Ex-S.K.N.W.K.-er Gert-Jan Tierie speelde het gehele duel mee centraal op het middenveld.


Wilco de Valk (7) hier in aktie afgelopen zaterdag in het duel tussen de Schouwen-Duiveland selektie en het Westlands Elftal