Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2009 (augustus)

Nu het jaar 2009 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag augustus.

2 augustus

We zijn weer begonnen

Gisteren, zaterdag 1 augustus, om 10:30 uur startte zowel S.K.N.W.K. 1 als S.K.N.W.K. 2 aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij beide teams waren 12 spelers aanwezig. De rest van de spelers sluit na hun vakantie aan bij de groep. Sommigen moeten straks nog op vakantie.

Bij S.K.N.W.K. 1 een aantal nieuwe gezichten. Uiteraard trainer/coach Gerjo Prins, die na 2 seizoenen het stokje over heeft genomen van Peter Groenewegen. Daarnaast de spelers Carlo v/d Maas (overgekomen van Ouwerkerk), René Verschoor (Zierikzee A1), Timo Verkaart (S.K.N.W.K.-jeugd) en Mike Bakker (terug van weggeweest). S.K.N.W.K. 2 staat dit seizoen onder leiding van speler/trainer Martijn Neele, die een stapje terug heeft gedaan vanuit S.K.N.W.K. 1.

Gisteren was zelfs een heuse trainingsdag. Na de eerste training kon in de kantine worden genoten van een heuse sportmaaltijd (Jos en Chris nog bedankt). ’s Middags stond de 2e trainingssessie op het programma. Rond 14:00 uur kon iedereen de kleedkamer opzoeken en zaten de eerste trainingen erop.

As. week wordt er getraind op dinsdag en donderdag (aanvang 19:30 uur). Zaterdag speelt S.K.N.W.K. 1 haar eerste oefenwedstrijd. Om 14:30 uur is De Jonge Spartaan 1 de eerste tegenstander van S.K.N.W.K. 1 op sportpark ‘Het Springer’. S.K.N.W.K. 2 traint zaterdag om 11:00 uur.

7 augustus

Ook bij 3e en 4e S.K.N.W.K. rolt de bal weer

Is het de late vakantie of was het de hitte van de afgelopen dagen? Feit is dat gisteren, donderdag 6 augustus, bij het 3e en 4e elftal van S.K.N.W.K. slechts 6 aanwezigen waren. Vorig seizoen waren dit er nog 22! Waarschijnlijk ligt het ook aan het feit dat diverse spelers die vorig seizoen bij 3e en 4e meetrainden nu meetrainen bij de 2e selektie. Hopen is dat het aantal in de loop tijd van de een beetje aantrekt.

Onder leiding van trainer Adrie Matthijsse werden de eerste meters gelopen en waren daar de eerste balomwentelingen van het seizoen 2009-2010.

Na zo’n 1,5 uur zat deze eerste training erop en konden de douches worden opgezocht en daarna was het gezellig druk op het terras voor de kantine. De volgende training is as. donderdag 13 augustus, aanvang 18:45 uur.

10 augustus

Ook S.K.N.W.K. A1 is begonnen aan nieuwe seizoen

Dit seizoen beschikt S.K.N.W.K. weer over A-junioren. Vanavond is een enthousiaste groep spelers en trainers begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hieronder enkele foto’s van de eerste training van S.K.N.W.K. A1:

16 augustus

S.K.N.W.K. 2 capituleert in 2e helft tegen S.S.V. ’65 2

Na het 1-1-gelijspel afgelopen woensdag tegen Ouwerkerk 1 mocht S.K.N.W.K. 2 gisteren aantreden tegen S.S.V. ’65 2. Zij spelen dit seizoen in de reserve 2e klasse, de klasse waaruit S.K.N.W.K. 2 afgelopen seizoen degradeerde en volgend seizoen weer in wil spelen. Het was ook een weerzien met een oude bekende, want S.S.V. ’65 2 staat dit seizoen onder leiding van Peter Groenewegen, de man die de afgelopen 2 seizoenen S.K.N.W.K. 1 onder zijn hoede had.

Onder zeer warme omstandigheden werd er omstreeks kwart voor 3 afgetrapt. In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. S.K.N.W.K. 2 was overigens ‘versterkt’ met een aantal spelers van de 1e selektie, omdat de training van hen niet doorging. Met een drinkpauze op de helft werd na 45 minuten de eerste helft afgesloten met de brilstand, 0-0.

In de 2e helft werden er uiteraard wat wissels (S.K.N.W.K. 2 had 17 spelers!) doorgevoerd. Of het de warmte was, is niet bekend, maar de 2e helft was voor S.K.N.W.K. 2 zeker niet de beste. S.S.V. ’65 scoorde zelfs 4x. Omdat ze dit ook 1x in eigen doel wisten te doen, eindige dit oefenduel in 1-3 voor de gasten uit Goes.

Een nuttig oefenduel, zeker voor de conditie!! Voetballend zal het allemaal nog wat beter moeten, maar we hebben nog een aantal weken voor de competitie begint.

Het beste had S.K.N.W.K. 2 overigens voor de 3e helft bewaard. Omdat Tonny v/d Berge voor heerlijke mossels had gezorgd, bleef het lang onrustig en gezellig op ‘Het Springer’.

As. dinsdag wacht opnieuw een oefenwedstrijd. Dan komt N.O.A.D. ’67 2 (as. zaterdag ook de eerste tegenstander in de K.N.V.B.-beker voor het 2e) naar sportpark ‘Het Springer’. Aanvang van dit oefenduel is 19:00 uur.

S.K.N.W.K. 2: Jacco Kik, Emiel Pollemans, René Verschoor, Martijn Rentier, Sytze Stins, Tonny v/d Berge, Jurjen Vermeer, Jeffry Visser, Martin Huisman, Kristian Bouwman, Richard Bevelander, Maurice Pollemans, Martijn Kik, Corné van Driel, Oleg Bondarenko, Robbert Padmos, George van Heukelom.

23 augustus

Knieblessure 2e elftal speler Jeffry Visser

Tijdens het bekerduel tussen N.O.A.D. ’67 2 en S.K.N.W.K. 2 werd Jeffry Visser letterlijk en figuurlijk het veld uitgeschopt. Na een aanval over zijkant, moest hij na een veel te harde charge met een knieblessure het veld verlaten.

Omdat zijn knie erg pijn deed, heeft hij nog een bezoekje gebracht een de huisartsenpost in Zierikzee. Hier bleek dat zijn buitenste kniebanden van zijn rechterknie zijn gescheurd. Dit wordt dus voorlopig geen voetbal voor Jeffry.

Vanaf deze plaats wensen we hem veel sterkte en een spoedig herstel toe.

25 augustus

7,5 tegen 13 wordt S.K.N.W.K. 1 echt teveel

Vandaag de 2e bekerwedstrijd van S.K.N.W.K. 1. In Oud Gastel was SC Gatsel de tegenstander van de blauw/zwarten. Uiteindelijk moest S.K.N.W.K. capituleren, maar de manier waarop is erg triest.

S.K.N.W.K. legde een prima eerste helft op de uitstekende mat. Het was Wesley Goud die de score opende voor S.K.N.W.K. na een goeie pass van Carlo v/d Maas, 0-1. Echter was de voorsprong van korte duur. Doelman Mike Bakker liet de bal los en maakte een overtreding, strafschop. Dit betekende de gelijkmaker.

Toen S.K.N.W.K. aan de andere kant ook een terechte strafschop kreeg, maakte Robbert Padmos de verdiende 1-2. Nieuwkomer Carlo v/d Maas ging na een pass van de van een blessure teruggekeerde Emiel Kuijten goed door en zorgde zelfs voor de 1-3.

Assistent-scheidsrechter van Gastel vond het genoeg en zorgde samen met de scheidsrechter tot 2x toe dat onterecht werd afgefloten voor buitenspel. Anders had S.K.N.W.K. tot 2x toe alleen op de doelman van Gastel afgekund en de score misschien kunnen verdubbelen. Ook bleven enkele grove charges van de thuisploeg onbestraft. Tot overmaat van ramp scoorde de thuisploeg vlak voor rust ook nog de 2-3.

In de 2e helft twee wissels bij S.K.N.W.K. Keeper Koen de Jonge vervangt doelman Mike Bakker en de moegestreden Emiel Kuijten wordt vervangen door Richard v/d Sande.

Na een smerige overtreding, die onbestraft blijft, moet Sytze Stins uiteindelijk het veld verlaten met een schouderblessure. Voor hem komt de laatste wissel, Timo Verkaart in het veld. Als dan evenlater Robbert Padmos ook het veld wordt afgeschopt, heeft S.K.N.W.K. slechts 10 man over.

Slecht verdedigen wordt de Nieuwerkerkers dan fataal en zorgt voor de 3-3. Wesley Goud krijgt evenlater na een overtreding een gele kaart. iets daarna een onschuldig duel, maar de tegenstander van Wesley doet alsof hij ernstig geblesseerd is en rolt een keer of 8 door. Precies wat de scheids nodig heeft. hij toont Goud z’n tweede gele kaart en dus rood voor Wesley. De speler van Gastel staat overigens weer snel op en loopt verder. Iets dat de scheidsrechter ook heeft gezien, maar onbestraft laat!

Als daarna buitenspel door de scheidsrechter wordt genegeerd, terwijl iedereen (inclusief assistent-scheidsrechter Cees Dalebout) kon zien dat dit echt buitenspel was, en Gastel de 4-3 scoort, zijn de rapen gaar. Doelman Koen de Jonge gaat verhaal halen en krijgt hiervoor de rode kaart. Dat zijn er nog 8.

Kristian Bouwman raakt dan ook geblesseerd en S.K.N.W.K. kan niet verder. De scheidsrechter loopt naar aanvoerder Martin Kiesenberg toe en zegt: als jij niet voor een keeper zorgt, geef ik je ook een rode kaart”. Dus uiteindelijk de geblesseerde Bouwman op het doel. Hij kan niet eens de achterballen meer nemen.

Uiteindelijk wordt het ook nog 5-3 voor de statistieken. Een wedstrijd om snel te vergeten!! Erg jammer dat de wedstrijd zo moet eindigen en dat de leidsman zo’n stempel kan drukken op een duel.

Positief is de terugkeer van Emiel Kuijten. Daar tegenover weer twee blessure gevallen en de kaarten. Conclusie is dat 7,5 tegen 13 net teveel is van het goede. Zaterdag gelukkig de laatste bekerwedstrijd en dan op naar de competitie.

S.K.N.W.K.: Mike Bakker (Koen de Jonge), René Verschoor, Martin Kiesenberg, Frank Boere, Léon Pollemans, Kristian Bouwman, Robbert Padmos, Sytze Stins (Timo Verkaart), Emiel Kuijten (Richard v/d Sande), Wesley Goud, Carlo v/d Maas.

27 augustus

Gemeente sluit vier hoofdvelden voetbalclubs

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft per direct vier hoofdvelden van eilandelijke voetbalverenigingen gesloten. De extreme droogte en de weersvoorspelling voor de komende dagen, waarbij heel weinig tot geen regen wordt verwacht, noopt de gemeente tot deze strenge en plotselinge maatregel. De hoofdvelden die tot en met komend weekeinde niet mogen worden gebruikt, zijn die van Zierikzee/Mevo, Brouwershaven, ZSC’62 en Zonnemaire en de tweede velden van SKNWK en Bruse Boys.

Ook heeft de gemeente velden ‘aangewezen’ waar komend weekeinde, waarin onder meer de laatste ronde van de poulefase van de bekercompetitie op het programma staat, slechts een wedstrijd mag worden gespeeld. Dit zijn de hoofdvelden van Bruse Boys, SKNWK, WIK’57 en de bijvelden van hetzelfde WIK’57 en Zierikzee. Wat de gevolgen voor de bekerwedstrijden zijn, is nog niet bekend. Zodra er meer duidelijkheid is, staat het op deze site.

28 augustus

S.K.N.W.K. 1 en 2 al uitgeschakeld in bekertoernooi

Na twee van de drie gespeelde wedstrijden in het bekertoernooi zijn zowel S.K.N.W.K. 1 als 2 uitgeschakeld voor de volgende ronde. Beide ploegen verloren de eerste 2 wedstrijden. Afgelopen zaterdag waren respectievelijk Roosendaal 1 en N.O.A.D. ’67 2 met 5-1 te sterk voor de blauw/zwarten.

Dinsdagavond ging S.K.N.W.K. 1 in een tumultueus duel met 5-3 de bietenbrug op tegen SC Gastel 1. S.K.N.W.K. 2 verloor gisteren haar ’thuiswedstrijd’ in Sint-Annaland tegen W.H.S. 2 met 2-1. Vandaar dat beide ploegen een plaats in de volgende ronde kunnen vergeten.

Morgen worden de laatste wedstrijden gespeeld. S.K.N.W.K. 2 speelt om 12:30 uur in Ouwerkerk tegen Bruse Boys 2. Het eerste elftal speelt om 14:30 uur op sportpark ‘Het Springer’ tegen Rillandia 1.

Belangrijkste is om morgen geen blessures en kaarten op te lopen!! Volgende week start de competitie.

28 augustus

Enkele S.K.N.W.K.-ers al weer in de lappenmand

De knieblessure die 2e elftalspeler Jeffry Visser vorige week opliep in het bekerduel tegen N.O.A.D. ’67 2 lijkt erger dan men dacht. Na een bezoekje vandaag aan een orthopedische chirurg in het ziekenhuis in Goes waar naar de knie is gekeken, blijkt dat er MRI-scan gemaakt moet worden. De arts denkt dat het in ieder geval de buitenste knieband van de linkerknie is, maar waarschijnlijk ook zijn kruisband. Maar de kans is ook aanwezig dat het zijn meniscus is. Deze MRI-scan zal in de loop van de volgende 2 weken plaatsvinden.

Bij S.K.N.W.K. 1 was het ook al weer prijs. Daar viel afgelopen weekend Erwin Nelissen uit met een knieblessure, al lijkt het mee te vallen. Sytze Stins (schouder) mag 2 weken niet voetballen en ook Robbert Padmos is gehavend uit de strijd gekomen in het bekerduel tegen SC Gastel afgelopen dinsdag.

Remco Veenboer (S.K.N.W.K. 2) is een paar weken geleden geopereerd aan z’n teen. Hij is ook nog niet volledig hersteld.

Dit samen met nog enkele S.K.N.W.K.-ers die nog genieten van een vakantie en ook al weer 2 rode kaarten dit seizoen zorgt er voor dat we nu al (een week voor de start van de competitie) niet erg dik zitten in de spelers voor 4 seniorenteams.

29 augustus

Nieuwe sponsors voor S.K.N.W.K. A1

Dit seizoen beschikt S.K.N.W.K. weer over A-junioren. Vandaag speelt de ‘oudste jeugd’ de eerste oefenwedstrijd. In Heinkenszand is Heinenkenszand A1 de tegenstander.

S.K.N.W.K. A1 zal aantreden in een splinternieuw tenue. Dit is gesponsord door Tankstation Prins en door Vesec Verkeer- en Security Educatie Centrum B.V. Van Schiettekatte Interim & Advies B.V. ontvangen ze ook nog nieuwe sporttassen.

Namens S.K.N.W.K. (en met name onze A-junioren) willen we de sponsors hartelijk danken voor dit gulle gebaar. Uiteraard hopen we dat S.K.N.W.K. A1 veel plezier mag hebben en heel veel kan juichen in dit nieuwe tenue en dat ze veel punten in de (nieuwe sport)tas kunnen stoppen.

31 augustus

Nog steeds geen voetbal op de velden

Vandaag heeft de consul van S.K.N.W.K., Huib de Valk, contact gehad met de Gemeente Schouwen-Duiveland i.v.m. de bespeelbaarheid van de velden. Tot nader bericht mogen er nog geen (oefen)wedstrijden worden gespeeld op ‘Het Springer’. De Gemeente zal z.s.m. berichten over aankomend weekend.

Zoals bekend mag er wel gewoon getraind worden. Dit mag echter uitsluitend op het trainingsveld.