Inzet PZC voetbalquiz is reis naar Barcelona

door Rudy Boogert

MIDDELBURG – Welke Zeeuwse club won twee seizoenen geleden al zijn 26 competitiewedstrijden? Tegen welke club veroverde PSV zijn enige Uefa Cup? En hoeveel internationals heeft Zeeland voortgebracht? Duik maar in de boeken, want op vrijdagavond 22 januari wordt de PZC voetbalquiz gehouden.

De plaats van handeling is – hoe kan het ook anders – het voetbalcafé De 3de Helft in de Voetbal Experience in Middelburg.

De quiz wordt gespeeld in koppels. De duo’s krijgen tachtig vragen op zich afgevuurd, verdeeld over een eerste en tweede helft van elk veertig vragen. De vragen beslaan het volledige speelveld van de voetbalwereld: van Zeeland tot Oranje, van eredivisie tot WK.

De beste koppels na tachtig vragen plaatsen zich voor de finale, die de climax van de avond moet worden. Daarin wordt in twintig vragen het winnende koppel bepaald.

De prijzenpot is rijkelijk gevuld. De winnaars mogen naar een thuiswedstrijd naar keuze van momenteel het beste team ter wereld: FC Barcelona. Deze hoofdprijs wordt aangeboden door voetbalreizen.com. De tweede tot en met de vijfde prijs komen uit de koker van Zeeland Attracties. Daarnaast biedt Voetbal Experience aan elk vijfde koppel in de eindstand (nummer tien, vijftien, twintig, et cetera) een voetbal aan.

Koppels kunnen zich aanmelden voor de voetbalquiz per e-mail (voetbalquiz@pzc.nl). Vermeld bij de aanmelding duidelijk naam, adres, telefoonnummer van beide deelnemers. Via de PZC-site kunnen deelnemers zich ook aanmelden door het digitale formulier in te vullen op www.pzc.nl/voetbalquiz. Deelname aan de eerste editie, die wordt gepresenteerd door PZC-sportverslaggever Barry van der Hooft, is gratis.

Als warming-up voor de PZC- voetbalquiz zal vanaf komende maandag dagelijks een hoekje worden ingeruimd in deze krant met een voetbalvraag. Het antwoord volgt telkens een dag later, tegelijkertijd met de nieuwe vraag.

Om de spanning over de drie vragen aan het begin van dit artikel niet hoger te laten oplopen: de juiste antwoorden zijn achtereenvolgens SKNWK, Bastia en negen.

5 reacties op "Inzet PZC voetbalquiz is reis naar Barcelona"

  1. Madrid | 05-01-2010 at 19:53 |

    Barcelona is nooit een eiland geweest…

  2. Martijn niet van het eiland??? het is al jaren geen eiland meer, dus doe je best.

  3. Steven | 05-01-2010 at 15:32 |

    Als jij nou de quiz speelt, ga ik wel naar Barcelona !!

  4. Martijn | 04-01-2010 at 23:53 |

    Kom nooit van het eiland, dus zeker niet naar Barcelona

  5. Steven | 04-01-2010 at 19:09 |

    Nou broer, wat let je??

Reacties gesloten.