Winterstop dreigt langste in jaren te worden

De eerste competitiewedstrijden staan voor komend weekeinde op de rol voor de Zeeuwse clubs. Door de aanhoudende vorstperiode lijkt het echter niet waarschijnlijk dat er ook daadwerkelijk gespeeld zal worden. Daardoor dreigt de langste Zeeuwse winterstop in jaren.

Zondag 13 december zijn de laatste wedstrijden gespeeld. Als er komend weekeinde inderdaad niet gevoetbald wordt en een week later wel, dan heeft de winterstop 41 dagen geduurd. Dat is in de afgelopen tien jaar niet eerder gebeurd. Tien jaar geleden duurde de winterstop met 35 dagen het langst in deze eeuw.

De kortste winterstop in die periode duurt slechts 21 dagen. Dat was in het seizoen 2003/2004. Op 20 december speelde Stavenisse tegen WIK’57 (1-1); drie weken later, op 10 januari, speelde Stavenisse alweer tegen Klundert (0-0). Als er komende zaterdag wordt gespeeld, strandt dit seizoen op 34 dagen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/