De Meeuwen meldt zich bij kopgroep

MIDDELBURG – Koploper VCK en eerste achtervolger De Noormannen maakten geen fout in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal.

De Meeuwen meldde zich door een 2-0-zege bij de kopgroep. De ploeg uit Zoutelande klom naar de vierde plek op de ranglijst.

SKNWK–VCK 0-3: Voor rust was SKNWK sterker en via Emiel Kuijten had de ploeg al na een kwartier op 1-0 moeten komen. In de 44e minuut kantelde het duel toen Robbert Padmos met rood van het veld werd gestuurd. Met tien tegen elf hield de thuisploeg na rust een kwartier lang stand. VCK kreeg bij de 0-1, gescoord door Erik Goudt, nog wel de hulp van SKNWK-speler Leon Pollemans, die over de bal maaide. Zes minuten later had VCK door treffers van Sander Goedee en Michel Meulmeester de wedstrijd definitief naar zich toegetrokken.

DFS–De Noormannen 2-3: Een razendsnelle counter van de bezoekers leidde al na twee minuten tot de 0-1 van Mark Minderhoud. De Noormannen was daarna nog even sterker, maar daarna nam DFS het heft in handen. Vier kansen leverden echter geen treffers op. In de tweede minuut na rust hielp De Munnik DFS toch aan de 1-1. In de 50e minuut kopte Kevin Veerhoek DFS zelfs naar een 2-1-voorsprong. De thuisploeg verzuimde door te drukken. De Noormannen profiteerde dankbaar. Via Bart Dekkers, die attent was na een vrije trap, werd het 2-2. In de 74e minuut leidde een van richting veranderd schot van Erwin Pouwelse tot de 2-3.

De Meeuwen–Kruiningen 2-0: De ploeg uit Zoutelande gaat aan de leiding in de tweede periode. Na zeventien minuten moest Kruiningen-doelman Edgar Verhage het antwoord schuldig blijven op een schot van Kevin Janse. In de 53e minuut scoorde De Meeuwen via Vincenzo Lorello, na een vloeiende aanval waarbij Janse en Timme Kwast betrokken waren, de 2-0. Kruiningen-speler Jordan van Langevelde werd daarna wegens natrappen nog met een rode kaart van het veld gestuurd.

Kapelle – AZVV 2-1: Kapelle pakte in een matig duel drie belangrijke punten. In de 37e minuut leidde balverlies van AZVV-speler Kana da Rosa Bernardo tot de 1-0 van Robin Boogaard. Eén minuut voor rust schoot Michael Peeters AZVV uit een vrije trap naar de 1-1. In de 62e minuut werd een voorzet van Maikel Nieuwenhuize door keeper Joeri Bakker gelost, maar via een verdediger kwam de bal alsnog bij de doelman en scheidsrechter Van Hoogdalem floot voor een terugspeelbal. Marco den Deurwaarder miste de vrije trap, maar die mocht worden overgenomen. In tweede instantie schoot Boogaard Kapelle alsnog naar de zege.

Spui – Nieuwdorp 2-2: Door een omhaal van Ludwig Kalisvaart kwam Spui halverwege de eerste helft op 1-0. In de zesde minuut na rust zorgde Turan Dogan uit een voorzet van Niels Mulder voor de gelijkmaker. Na ruim een uur verraste Dogan met een vrije trap Spui-doelman Jeroen Bottinga. Nieuwdorp leek op weg naar de zege maar in de 71e minuut bezorgde Remco Hamelink met zijn treffer Spui een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.

Yerseke – Colijnsplaatse Boys 2-0: Yerseke was voor rust sterker en kwam na 19 minuten via Rody Bakker op een 1-0-voorsprong. Daarna miste Bakker een enorme kans op de 2-0. Colijn was voor rust een paar keer gevaarlijk, maar in de tweede helft waren de bezoekers lange tijd de bovenliggende partij. Nigel Holmes raakte de paal, maar in de 77e minuut besliste Bart van Steveninck van afstand op schitterende wijze de wedstrijd.