Het 4e boekt een 6-5 overwinning tegen SKNWK 4

Hieronder een wedstrijdverslag van Duiveland 4 / S.K.N.W.K. 4 van de website van s.v. Duiveland:

Afgelopen zaterdag speelde het 4e thuis tegen SKNWK 4. Een ploeg waar eerder dit seizoen, na een 0-3 voorsprong, uiteindelijk met 7-4 van werd verloren. Het probleem tijdens deze wedstrijd waren de moeilijk af te stoppen snelle spitsen, keer op keer waren ze de verdedigers van het 4e te snel af. Dit was dus iets om rekening mee te houden deze middag.

Zo werd de opstelling van het 4e aangepast aan SKNWK. Om de snelle spitsen in te palmen werden Wouter de Bruine en Theun de Boed op de back geposteerd. Verder moesten Henry Caps en Jaap Brekel de middenvelders Pierre Ruisenaars en Michel Flikweert in toom houden. Bij aanvang van het duel bleek dat Michel Flikweert de 1e helft aan de kant bleef dus dat was een meevaller.

Het 4e startte lekker en met goed combinatie voetbal werd SKNWK vanaf de eerste minuut zoek gespeeld. Al in de 5e minuut scoorde Nigel de Boer de 1-0. Niet veel later knalde Henry Caps de 2-0 achter gelegenheids doelman Michel Ruisenaars. En binnen het kwartier was daar de 3-0 van Marcel Caps.

SKNWK probeerde het via de counter, maar keer op keer was de verdediging van het 4e niet te vermurwen. De spelers van het 4e bleven de bal goed rond spelen en in de 28e minuut was het Willem Smid die de vooraf niet gedachte voorsprong van 4-0 op het scorebord schoot. Na de 4-0 verslapte het 4e wat en SKNWK kon wat onder de druk uitkomen. Zo slipte in de 34e minuut een ingooi van Wouter de Bruine onder de voet van laatste man Jan Stouten. Spieker pikte de bal op en ging richting keeper Jelmer. Jan probeerde te herstellen en kruiste achterlangs Spieker, hierbij toucheerde Jan Spieker licht met de arm. Spieker stortte zich op de bekende Suarez manier ter aarde, penalty volgens de scheids. Zwaar gestraft, zeker als Spieker later verteld dat hij de bal toch niet meer kon halen en zich dus maar liet vallen. Gelukkig stopte Jelmer de penalty op perfecte wijze en was gerechtigheid op zijn plaats. Toch was het Spieker die vlak voor rust de aansluiting treffer voor SKNWK onder Jelmer binnenschoot, zo gingen we met 4-1 rusten.

Na rust wat nieuwe mensen bij het 4e en SKNWK binnen de lijnen. De omzettingen bij het 4e bleken niet echt een succes, zo scoorde SKNWK binnen tien minuten in de 2e helft de 4-2 en 4-3. Even paniek binnen de gelederen van het 4e en besloten werd om de wissels uit de rust weer in het veld te brengen. Dit sorteerde direct effect, binnen tien minuten scoorden achtereenvolgens Willem Smid en Nigel de Boer de 5-3 en 6-3. Gelukkig weer even een veiligere stand, toch was het in de 80e minuut wederom Spieker die de 6-4 op het scorebord bracht. Met nog tien minuten op de klok moesten we de drie punten toch in Oosterland kunnen houden.

Maar plots was er vijf minuten voor tijd een misverstand in de verdediging van het 4e, laatste man Jan Stouten dacht de bal rustig terug te leggen naar de op de doellijn staande Joop Wesdorp. Maar i.p.v. in zijn voeten te spelen, schoot hij de bal pardoes in zijn eigen doel. Gevolg 6-5 en nog een paar angstige minuten tot het eindsignaal. In de laatste minuut van de wedstrijd maakt Jan zijn eigen doelpunt alsnog een beetje goed. Hij haald een inzet van een speler van SKNWK met zijn borst van de