Postieve geluiden ondanks nipte nederlaag

S.K.N.W.K. 1 moest gisteren aantreden in Westkapelle tegen De Noormannen 1. Na een hectische week waarin afscheid werd genomen van trainer/coach Gerjo Prins en al binnen enkele dagen Jan Heikamp als nieuwe trainer werd aangesteld en de schorsing van Robbert Padmos van maar liefst 4 maanden, eindelijk de mogelijkheid om weer te focussen op waar het eigenlijk allemaal om draait, voetbal.

Omdat er nog geen coach voor de zaterdag is gevonden, was leider Jan Tierie in samenspraak met aanvoerder Wilco de Valk verantwoordelijk voor wissels en coaching gisterenmiddag. In het thuisduel bleek De Noormannen een jonge en beweeglijke ploeg. Iets wat gisteren ook weer was terug te zien. De thuisploeg had trouwens iets recht te zetten, want vorige week werden ze nog afgedroogd door A.Z.V.V.

S.K.N.W.K. startte voortvarend en na 20 seconden was er al een schot van Martijn Rentier. Jammer genoeg ging zijn puntertje net naast het doel. Helaas komen de blauw/zwarten na 17 minuten op achterstand. Na gestuntel in de verdediging kan een ‘Noorman’ de bal achter Koen de Jonge schieten, 1-0.
S.K.N.W.K. is deze wedstrijd zeker niet minder dan de thuisploeg. Hier en daar wat kansen voor de Nieuwerkerkers, maar ook De Noormannen is een paar keer dicht bij een treffer. Toch gaan beide teams met de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg om de thee.

In de 2e helft is de eerste kans voor de thuisploeg. Daarna is Wilco de Valk dicht bij een doelpunt, maar heeft geen geluk. In de 61e minuut valt de terechte gelijkmaker dan toch. Na een prima counter via de sterk acterende Wilco is het Wesley Goud die doel treft. Goed voor het vertrouwen van heel S.K.N.W.K. 1 en zeker van spits Goud die toch al weer eventjes ‘droog’ stond.

Echter een kwartier voor tijd komt De Noormannen weer op voorsprong. Uit een counter zijn ze messcherp en zetten de 2-1 op het scorebord. Hierna is het alleen nog S.K.N.W.K. dat zich laat zien en op zoek gaat naar de gelijkmaker.

Helaas zijn zelfs 10 minuten blessuretijd niet besteed aan S.K.N.W.K. en blijven ze met lege handen achter. Het blijft dus 2-1. Ondanks deze nederlaag vooral positieve geluiden van staf, spelers, bestuur en supporters.

Als we zo doorgaan dan moeten er toch zeker deze competitie nog wat punten volgen. Dat moet ook wel, want het is door de andere resultaten in de 3e klasse A razend spannend onderin.

Volgende week wacht op sportpark ‘Het Springer’ Yerseke als tegenstander. Met de gezichten allemaal in dezelfde richting en weer 2x lekker trainen, hopen we dan weer eens op een positief resultaat voor S.K.N.W.K. 1.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Rentier, Erwin Nelissen, René Verschoor, Sytze Stins, Kristian Bouwman, Emiel Kuijten, Sander Uijl, Wilco de Valk, Wesley Goud (Timo Verkaart) en Carlo v/d Maas (Oleg Bondarenko).