Nog meer gevaar uit Heinkenszand voor Kloetinge

Zondagclub Luctor’88 heeft Kloetinge achterhaald op de 0-0-ranglijst, maar ook de zaterdagclub uit Heinkenszand is in een felle cijferstrijd verwikkeld met Kloetinge. De SV Heinkenszand, koploper in de vierde klasse, heeft dit seizoen negen keer de nul gehouden. Alleen Kloetinge heeft het deze jaargang beter gedaan met tien nullen.

Hoewel de tien nullen van Kloetinge indrukwekkend zijn, benadert het bij lange na niet het Zeeuwse record. Dat is sinds twee seizoenen in handen van SKNWK. De club uit Nieuwerkerk werd in het seizoen 2007/2008 kampioen in de vierde klasse B met liefst negentien nullen in 26 wedstrijden. Daarin zat een ononderbroken serie van elf duels zonder tegengoal.

De meeste nullen dit seizoen zijn overigens behaald door de zaterdagclubs. In de top van het klassement komen uit het zondagvoetbal alleen Biervliet en Sluiskil voor. Beide hebben zeven keer het doel schoon gehouden.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/