Ruud Hoogesteger kan de Boys op de kaart zetten

Ruud Hoogesteger kan Terneuzense Boys op de kaart zetten. De nummer 10 is momenteel met acht treffers Zeeuws topscorer in de eerste klasse C. Nog nooit is een speler van Terneuzense Boys Zeeuws topscorer in deze klasse geweest. Hoogesteger heeft nu nog wel gezelschap van de Kloetinge-spelers Niels Kole en Etiënne Mallie, die ook allebei acht keer raak hebben geschoten.

Zaterdag had Hoogesteger afstand kunnen nemen van zijn Kloetingse tegenstrevers. Vlak voor tijd miste hij – tot zijn eigen teleurstelling – een open kans. Na afloop zei hij dat hij er wel twee nachtjes van wakker zou liggen. Na de opmerking dat hij niet de enige was die kansen had gemist, gaf hij zichzelf met een glimlach een extra nachtje rust: hij zou maar één nachtje wakker liggen.

In het laatste seizoen dat de eerste klasse C in zijn huidige constellatie bestaat (door de topklasse), kan Hoogesteger zijn club nog net even op de topscorerskaart zetten. Momenteel staan er acht clubs op, waarvan SSV’65 en Oostkapelle beide vier keer de topscorer leverden. Christiaan Boon was drie keer de productiefste, Jean-Paul Mulder en Peter Willemse elk twee keer.

Willemse presteerde dat overigens bij twee verschillende clubs.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/