Lelijke misstap AZVV bij Colijnsplaatse Boys

MIDDELBURG – AZVV maakte een lelijke misstap door op zaterdag met 1-0 te verliezen in Colijnsplaat.

De achterstand op koploper De Noormannen bedraagt met nog drie duels te spelen vier punten. Onderin is het spannend. Spui verspeelde thuis een 2-0-voorsprong tegen Kruiningen en mocht uiteindelijk blij zijn met een punt (2-2). Gisteren pakte Spui een punt bij DFS, waardoor Spui in punten nu gelijk staat met SKNWK. Kruiningen heeft twee punten meer.

ZATERDAG. Colijnsplaatse Boys-AZVV 1-0: De slimste ploeg won in Colijnsplaat. Voor rust gebeurde er, op een schot van thuisspeler Sander Sallet op de lat na, weinig. Na rust leek AZVV te geforceerd op zoek te gaan naar een doelpunt, wat het spel niet ten goede kwam. In de tachtigste minuut rondde Robbert-Jan van de Genugten een prachtige aanval (voorzet Michel van der Weele, overstapje Nigel Holmes op de strafschopstip) af. Daarna was Van de Genugten nog dicht bij de 0-2, maar AZVV-doelman Youri Bakker weigerde nog een keer te capituleren.

Spui-Kruiningen 2-2: Op aangeven van Veli Eryürük zorgde Remco Hamelink na vier minuten al voor de 1-0. Jelmer de Pooter werd in de twintigste minuut onderuit gewerkt door Kruiningen-doelman Edgar Verhage. Vanaf de strafschopstip scoorde Ludwig Kalisvaart de 2-0. Daarna liet de thuisploeg het echter afweten en kwam Kruiningen terug in de wedstrijd. In de 38e minuut bezorgde Urvin van Hekelen Kruiningen de belangrijke aansluitingstreffer.

De tweede helft was volledig voor Kruiningen en er was sprake van éénrichtingsverkeer. In de 75e minuut zorgde Adriaan van de Plasse voor de 2-2. Daarna mocht Spui van geluk spreken dat de 2-3 niet meer viel.

Yerseke-VCK 0-1 (0-0). Erik Goudt 0-1.

MAANDAG. DFS-Spui 1-1: Pieter de Munnik schoot DFS na een flauwe eerste helft in de 49e minuut naar 1-0. In de 61e minuut zorgde Ludwig Kalisvaart voor de 1-1. DFS was vervolgens een aantal keren dicht bij de winnende treffer, maar Spui-doelman Jeroen Bottinga ontpopte zich met enkele fraaie reddingen tot de held van de middag.