SKNWK moet het weer niet hebben van DFS

MIDDELBURG – In de derde klasse A is DFS volledig de weg kwijt. Nu kwam de ploeg van interim-trainer John Bonte niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen degradatiekandidaat Spui.

Door het resultaat kwam de Zeeuws-Vlaamse ploeg in punten gelijk met SKNWK. Met nog drie duels te spelen staan beide teams op vijftien punten. Kruiningen heeft 17 punten.

DFS-Spui 1-1: Op basis van de kansenverhouding had DFS moeten winnen, maar het ontbrak de thuisploeg wederom aan scherpte in de afronding. Na een flauwe eerste helft, waarin de bezoekers slechts één kans kregen en DFS een aantal, kwam de ploeg uit Burgh-Haamstede in de 49e minuut aan de leiding. Een vrije trap van net buiten de zestienmeter, genomen door Vincent Bakker, kwam bij Jeroen Grefkens. In de daaropvolgende scrimmage stond Pieter de Munnik op de juiste plaats om voor 1-0 te zorgen. In plaats van door te drukken liep DFS twaalf minuten later tegen de gelijkmaker op. Een vrije trap van de bezoekers mocht op de verkeerde plaats genomen en DFS reageerde niet attent genoeg. Via Ludwig Kalisvaart kwam Spui aan de 1-1. Daarna moest DFS-doelman Leander Rouw nog een keer redding brengen op een Zeeuws-Vlaamse inzet, maar hadden Vincent Bakker (2x), De Munnik en Grefkens de mogelijkheid om de zege naar DFS toe te trekken. Officieel heeft DFS nog één punt nodig om volledig gevrijwaard te zijn van degradatiezorgen.

Colijnsplaatse Boys-AZVV 1-0 (1-0). Robbert-Jan van de Genugten 1-0.

Yerseke-VCK 0-1 (0-0). Erik Goudt 0-1.

Spui-Kruiningen 2-2 (2-1). Remco Hamelink 1-0, Ludwig Kalisvaart 2-0 (strafschop), Urvin van Hekelen 2-1, Adriaan van de Plasse 2-2.