Vier Schouwse club hebben nog belangen

door Rudy Boogert

MIDDELBURG – Vier clubs op Schouwen-Duiveland hebben nog belangen in het slotweekeinde in het amateurvoetbal.

Bruse Boys, Duiveland en Zierikzee hebben nog promotiekansen, SKNWK moet het vege lijf nog zien te redden op de laatste speeldag.

Bruse Boys: In de tweede klasse heeft Bruse Boys nog een punt nodig om direct te promoveren. Lukt dat niet tegen Veere, dan loopt de club nog het risico van een beslissingsduel en zelfs nacompetitie.

Duiveland: In diezelfde tweede klasse beoogt Duiveland een plaats in de nacompetitie. Alleen Arnemuiden kan nog roet in het eten gooien als het de laatste periodetitel verovert. Dan moeten Bruse Boys en Duiveland verliezen en Arnemuiden zelf winnen.

SKNWK: In de derde klasse heeft SKNWK een overwinning nodig bij De Meeuwen (dat nergens meer voor speelt) om honderd procent zeker van lijfsbehoud te zijn. Als of Kruiningen of Spui echter verliest, blijven de Nieuwerkerkers sowieso derdeklasser. Overigens kan streekgenoot DFS de helpende hand bieden als het ervoor zorgt dat Spui niet wint.

Zierikzee: Vorig seizoen plaatste Zierikzee zich op de slotdag onverwacht nog voor de nacompetitie. Dat kan nu ook zomaar gebeuren. Als de club wint bij HVV’24, BSC verliest en RIA géén periodetitel pakt, speelt Zierikzee nacompetitie. Daarmee zou het in dezelfde positie komen als Domburg vorig seizoen. Die club had zijn overstap naar het zaterdagvoetbal al aangekondigd en speelde dus nacompetitie om des keizers baard.