Promotie- en degradatie regelingen

Standaard zaterdag 09-10

Hoofdklasse A-B-C
– De kampioenen spelen om het kampioenschap van Nederland zaterdagamateurvoetbal.
– Vóór 1 juli zal de kampioen tegen de kampioen van het zondagamateurvoetbal spelen om het algeheel kampioenschap van Nederland amateurvoetbal.
– De nummers 1 t/m 4 promoveren naar de nieuw te vormen topklasse. De nummers 5 en 6 van de hoofdklasse A, B en C spelen een uit- en thuiswedstrijd voor plaatsing in de topklasse. De winnaars plaatsen zich voor de topklasse.
– De nummers 13 van de hoofdklasse A, B en C spelen met de 5 klassenperiodekampioenen van de 1e klasse in een poule van vier een halve competitie. De winnaars van de poules spelen een beslissingswedstrijd om één plaats in de hoofdklasse.
– De nummers 14 degraderen naar de 1e klasse.

1e klasse C
– De nummers 1 t/m 4 promoveren naar de hoofdklasse.
– De periodekampioenen spelen om het klasseperiodekampioenschap.
– De klasseperiodekampioen speelt met de klasseperiodekampioenen van de 1e kl. A, B, D en E en met de herkansers van de Hoofdklassen A, B en C in 2 poules van 4 een halve competitie.
– De nummer 11 speelt een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 2e klasse om behoud.
– De nummer 12 degradeert naar de 2e klasse.

2e klasse E en F
– De nummers 1 t/m 3 promoveren naar de 1e klasse.
– De 6 periodekampioenen spelen om 3 plaatsen in een thuis- en uitwedstrijd. De 3 winnaars spelen samen met de nummer 11 van de 1e klasse C om 2 plaatsen in een thuis- en uitwedstrijd. De 2 finalisten spelen 1 beslissingswedstrijd op neutraal terrein om 1 promotieplaats naar c.q. om behoud in de 1e klasse.
– De nummers 11 van de 2e klasse spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 3e klasse. De winnaars van de halve finales van deze nacompetitie plaatsen zich voor de 2e klasse. De verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2E-3A-3B en de verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2F-3C-3D spelen een beslissingswedstrijd. De winnaar van 2E-3A-3B speelt tegen de winnaar van 2F-3C-3D om 1 plaats in de tweede klasse.
– De nummers 12 degraderen naar de 3e klasse.

3e klasse A-B-C-D
– De kampioenen en de nummers 2 promoveren naar de 2e klasse.
– De periodekampioenen van de 3e klasse spelen een nacompetitie met de nummers 11 van de 2e klasse. De winnaars van de halve finales van deze nacompetitie plaatsen zich voor de 2e klasse. De verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2E-3A-3B en de verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2F-3C-3D spelen een beslissingswedstrijd. De winnaar van 2E-3A-3B speelt tegen de winnaar van 2F-3C-3D om 1 plaats in de 2e klasse.
– De nummers 12 degraderen naar de 4e klasse.

4e klasse A-B-C-D-E-F
– De kampioenen promoveren naar de 3e klasse.
– Er wordt in alle poules om het klasseperiodekampioenschap met 3 periodekampioenen gespeeld.
Aantal wedstrijden per periode: 4A 8-9-9; 4B 12-12; 4C, 4D, 4E en 4F 8-7-7. De klassenperiodekampioenen promoveren naar de 3e klasse. Bovendien promoveert de nummer 2 van de nacompetitie van poule 4A.