Straten kleuren Oranje

Brouwershaven- Het Wereldkampioenschap voetbal komt eraan. Morgen -vrijdag 11 juni- vindt in Zuid-Afrika de aftrap plaats van een van de grootste evenementen ter wereld. Zelfs mensen die weinig met voetbal ophebben kan het niet ontgaan zijn.

De straten van Schouwen-Duiveland kleuren langzaam maar zeker Oranje, de WK-poultjes schieten uit de grond en in de supermarkten krijgen steeds meer producten, van een pakje sigaretten tot een zak M&M’s, een oranjetintje. De afgelopen dagen werd er meer over de blessure van Arjen Robben gepraat, dan over de Tweede-kamerverkiezingen. En die oranjekoorts zal alleen maar toenemen naarmate het Nederlands elftal verder komt in het toernooi. Maar hoe ver kan het team van bondscoach Bert van Marwijk daadwerkelijk komen?

Ons Eiland legde die vraag aan een vijftal mensen uit de Schouwse voetbalwereld voor. Het optimisme rondom Oranje lijkt ook Schouwen-Duiveland in de greep te hebben want geen van de ondervraagden ziet de poulefase én de achtste finale als een probleem. Brouwershaven- aanvoerder Frank Kristelijn ziet Nederland pas in de halve finale stranden tegen Engeland. Hij krijgt bijval van WIK’57-verdediger Bart Boot en SKNWK’er Martijn Neele, die eveneens mikken op een plaats bij de beste vier. Jacob Muller en Hans van der Have, de voorzitters van respectievelijk Bruse Boys en Duiveland temperen die verwachting nog enigszins, maar ook zij zien Nederland wel tot de kwartfinale reiken. Muller: “ Ik vrees dat we dan stranden tegen Brazilië. Één geluk, ik zit er altijd naast!”

Hoe het ook zij, eerst moet Nederland de poule door zien te komen. Komende maandag 14 juni opent Oranje om 13.30 uur het toernooi tegen Denemarken. Op zaterdagmiddag 19 juni wacht de ontmoeting met Japan en op donderdagavond 24 juni ontmoet het Nederlands elftal in de laatste poulewedstrijd Kameroen.

1 reactie op "Straten kleuren Oranje"

  1. Dat klopt Muller dat was ook al toen je nog op de goal stond tijdens je carriere als voetballer.

Reacties gesloten.