Pattinama leidt Walchers elftal naar eindwinst

Pattinama leidt Walchers elftal naar eindwinst in talententoernooi

door Klaas Verspoor

OUWERKERK – Lange tijd leek het Schouwen-Duiveland elftal onder de 23 jaar de derde editie van het Jaap Goud Regiotalententoernooi op zijn naam te schrijven.

In de slotminuut van het laatste duel met de Walcherse leeftijdsgenoten ging het alsnog mis, waardoor het Walchers elftal op doelsaldo de toernooizege voor zich opeiste.

De zesde en laatste wedstrijd van het evenement, dat op sportpark ’t Eultje in Ouwerkerk gespeeld werd, moest de beslissing brengen. Zowel Walcheren als Schouwen-Duiveland had de eerste wedstrijden met speels gemak gewonnen tegen het Reimerswaals elftal en dat van Goeree Overflakkee. “Walcheren en Schouwen staken er echt met kop en schouders bovenuit”, liet Peter Goedegebure, voorzitter van de regiocommissie Schouwen-Duiveland, weten.

Walcheren opende het toernooi met een 7-1-zege op Reimerswaal en won later met 4-0 van Goeree-Overflakkee. Door doelpunten van de Bruse Boys-spelers Gerard Vogel, Mats Willemse en Dimitri Hooftman klopte de Schouwse ’thuisploeg’ het Goerees elftal. Met dezelfde cijfers werd het Reimerswaals elftal van de Zierikzeese coach Eddie Kiesenberg aan de kant gezet. Rudi van der Bijl, Mats Willemse (beiden Bruse Boys) en Robbert de Bruine (Duiveland) waren trefzeker.


Dimitri Hooftman is aan de bal namens het Schouwen-Duivelands elftal tot 23 jaar, dat op weg leek naar de toernooizege in Ouwerkerk maar toch weer genoegen moest nemen met de tweede plaats. foto Dirk-Jan Gjeltema

In het slotduel, dat een echte finale was, zorgde JVOZ-speler Ray Kroon (komend seizoen spelend bij Goes) op aangeven van Mats Willemse met een lob over de doelman voor de 1-0. “Daarna lieten wij de kansen op 2-0 liggen”, aldus Edwin Kriens, die met Cees Willemse het Schouwen-Duivelands elftal onder zijn hoede had.

Walcheren, met de dispensatiespelers Remco Felius en Patrick Siereveld binnen de gelederen, kwam vlak voor tijd aan de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Hoek-spits Josimar Pattinama achter Zierikzee-doelman Jeffrey Bongers geschoten. Kriens: “Ik vond de bal houdbaar. Een taxatiefout. Dat was op zich jammer. Eén doelpunt tegen, ongeslagen zijn en toch het toernooi verliezen! Maar het was op zich positief. Ik heb iedereen laten voetballen en het is goed voor deze groep om onder weerstand te spelen.”

Evenals in de eerste editie van het evenement ging de winst naar Walcheren. Vorig seizoen verloor het Schouwen-Duivelands elftal nog op doelsaldo van het vertegenwoordigende elftal van Goeree-Overflakkee.

Derde editie Jaap Goud Regiotalententoernooi: Walchers elftal – Reimerswaals elftal 7-1, Schouwen-Duivelands elftal – Goeree-Overflakkees elftal 3-0, Reimerswaals elftal – Schouwen-Duivelands elftal 0-3, Goeree-Overflakkees elftal – Walchers elftal 0-4, Reimerswaals elftal – Goeree-Overflakkees elftal 2-3, Walchers elftal – Schouwen-Duivelands elftal 1-1. Eindstand: 1. Walchers elftal 3-7 (12-2), 2. Schouwen-Duivelands elftal 3-7 (7-1), 3. Goeree-Overflakkees elftal 3-3 (3-9), 4. Reimerswaals elftal 3-0 (3-13).