Nieuwerkerk viert 777-jarig bestaan

NIEUWERKERK – In Nieuwerkerk zijn woensdag de festiviteiten voor de viering van het 777-jarig bestaan van het dorp begonnen.

777 jaar
De oorsprong van Nieuwerkerk wordt bevestigd in een document uit 1233, waarin ook Ouwerkerk wordt genoemd. Omdat Ouwerkerk twee jaar geleden 775 jaar bestond heeft Nieuwerkerk besloten de festiviteiten uit te stellen tot woensdag.

Programma
De eerste feestdag begint woensdagavond met een opening door muziekvereniging Oefening en Uitspanning. Daarna volgen toespraken. Donderdag staat het feest in het teken van een sport- en spelmiddag voor de twee basisscholen. Vrijdag is het braderie en worden oude films over Nieuwerkerk vertoond. In het weekend zijn er demonstraties, is er een rommelmarkt en een modeshow en een toertocht door de Vierbannenpolder.

Nieuwerkerk bruist
Het vierdaagse dorpsfeest is georganiseerd door de stichting Nieuwerkerk Bruist! Deze stichting is speciaal opgericht om Nieuwerkerk een jaarlijks terugkerend dorpsfeest te geven. Het 777-jarig bestaan is meteen het eerste themafeest.