Enthousiast Schouws elftal verliest ruim

BURGH-HAAMSTEDE – Van alle regionale ploegen die tegenwoordig in Zeeland actief zijn, bestaat de Schouwse selectie het langst. Al meer dan vijfentwintig jaar spelen de beste voetballers van het eiland samen. Dinsdagavond verloor de Schouwse selectie met 0-7 van eredivisionist Excelsior.

Ruime nederlaag
Het Schouws elftal heeft met spelers als Pieter de Munnik, Ingmar Quist, Ronald Zwager en Benjamin Verwest enkele spelers, die op hoog amateurniveau hebben gespeeld, of dat nog doen. Er werd dan ook veel van de wedstrijd tegen Excelsior verwacht. Zeker na het 1-1 gelijkspel van vorig jaar. Maar binnen tien minuten opende Tim Vincken de score voor de Rotterdamse eredivisionist en binnen het halfuur stond het 0-2 door Adnan Alisic. In de rest van de wedstrijd scoorde Excelsior nog vijf doelpunten, waardoor het Schouws elftal een ruime 0-7 nederlaag leed.

Krenten in de pap
Toch vinden de spelers van de Schouwse selectie het mooi om voor het team te spelen. “Het niveau is hoger dan bij mijn club”, zegt Huib Nortier van DFS. “En daar word je zelf ook beter van. We hebben de afgelopen jaren toch al aardig wat goede resultaten neergezet”. Niet alle verenigingen zijn blij als hun spelers uitkomen voor een regio-elftal, maar de trainer van de Schouwse selectie, Edwin Kriens, vindt dat een club het nooit moet verbieden. “Ik ben zelf ook speler geweest en ik weet dan ook dat de wedstrijden tegen betaald voetbalclubs de krenten in de pap zijn. Dat maak je als amateur niet al te vaak mee en daar moet je van genieten”, aldus Kriens.