De Jonge Spartaan 1 te sterk voor S.K.N.W.K. 1

Op het schitterende nieuwe complex van De Jonge Spartaan uit Middelharnis werd S.K.N.W.K. 1 tijdens haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen getrakteerd op een 5-2 nederlaag. De Nieuwerkerkers kwamen nog wel goed uit de startblokken, 0-2 tussenstand, maar dolven uiteindelijk terecht het onderspit.

Al in de 6e minuut was het aanvoerder van S.K.N.W.K., Wilco de Valk, die met de kop na een vrije trap van Remco Veenboer voor de 0-1 zorgde. Hierna een kansje voor de thuisploeg, maar doelman Mike Bakker was attent.

Na 13 minuten dan ook al de 0-2. Nu is het de uit de A-junioren overgekomen Stefan Vermeer die een perfecte voorzet geeft op Wilco de Valk. Deze weet wel raad met dit buitenkansje en schiet beheerst binnen.

Nadat S.K.N.W.K. dan al een paar keer goed is weggekomen is het dan uiteindelijk toch raak voor De Jonge Spartaan, 1-2. Na deze treffer komt S.K.N.W.K. er niet echt meer uit. Jammer is wel dat de thuisploeg een aantal keren wel erg wordt geholpen bij de doelpunten. Nog voor de rust is het al 3-2 voor de gastheren. Al schiet Martin Kiesenberg voor de rust nog een goede vrije trap op het doel, maar deze wordt geparreerd door de keeper. Zodoende dus een 3-2 ruststand.

In de 2e helft dan een aantal wissels bij S.K.N.W.K. De thuisploeg blijft de betere ploeg, maar vergeet dit eigenlijk uit te drukken in doelpunten.

Nadat invaller Kevin Schiettekatte (ook overgekomen uit de A-junioren) een goede kans naast het doel ziet gaan, wordt er pas zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd weer gescoord. Een goede aanval over de rechterkant van de thuisploeg wordt netjes over invaller doelman Martijn Kik van S.K.N.W.K. gestift, 4-2.

In de 79e minuut weet DJS dan nogmaals te scoren. Opnieuw een voorzet vanaf rechts die bij de 2e paal simpel kan worden binnengetikt.

Kristian Bouwman krijgt namens S.K.N.W.K. nog een kopkans uit een corner (ver naast) en ziet een schot via de keeper in het zijnet belanden.

Al met al een terechte 5-2 nederlaag voor de Nieuwerkerkers in een zoals dat heet ‘nuttig’ oefenduel. Volgende week weer 2x trainen en dan zaterdag opnieuw een oefenwedstrijd tegen Bevelanders 1.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Martijn Kik, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Jurjen Vermeer, Léon Pollemans, Emiel Pollemans, Martijn Rentier, Steven Padmos, Remco Veenboer, Kristian Bouwman, Richard v/d Sande, Stefan Vermeer, Kevin Schiettekatte, Wilco de Valk