Titel Joziasse en Verbraak

door Sven Bakker.

NIEUWERKERK – Bij het De Proeverij Gruttepikkerstoernooi hebben Ike Joziasse en Erwin Verbraak beslag gelegd op de titel in de vijfde categorie van het mannendubbelspel.

Joziasse van tennisclub Zierikzee en Verbraak van de organiserende vereniging Duiveland klopten in de finale in drie sets Patrick Renger en René Schimmelpennink. Het werd 6-2 3-6 6-3 voor de nummers één van de plaatsingslijst.

Voor Schimmelpennink betekende het de tweede verloren finale van gisteren op de finaledag, want ook in het gemengddubbelspel 5 greep hij naast de eindzege.

Samen met Brenda de Bruine moest hij zijn meerdere erkennen in de als eerste ingeschaalden Gerrit van Splunder en Mirjam van Splunder, die met 7-6 6-3 wonnen.

Van Splunder werd eerder al uitgeschakeld in het vrouwendubbelspel 4, de andere categorie waarin zij deelnam. Van Splunder en haar dubbelpartner Anne Marie Roda moesten nipt in drie sets de zege laten aan Brenda de Bruine en Angela Kouwenberg, de latere winnaars van de categorie.

In de finale waren De Bruine en Kouwenberg op hun eigen thuisbanen met 6-2 6-4 te sterk voor Ellis Payet van tennisclub Zierikzee en Gwendoline van der Wekke van tennisvereniging Het Westrak in Oude-Tonge. Payet en Van der Wekke hadden eerder op de dag nog hun halve finale met 6-3 6-4 van Heleen Markusse en Hellen Stols gewonnen.

In de 6-categorie wonnen Corine en Nicole Lekkerkerk de titel. De zussen, die in het enkelspel beiden hun meerdere moesten erkennen in de Duitse eindwinnares Meike Sartorius, stonden in de dubbelfinale slechts vier games af aan Jeannette Dogger en Dina van der Horst: 6-1 6-3.

In het mannendubbelspel 6 kwam de overwinning op naam van Curtis en Leen Goedegebuure, die als favoriet koppel het toernooi begonnen. Gisteren wonnen zij met 7-6 6-4 van Steef Slager en Jan Willem Zijta. Het enkelspel 6 was een prooi voor Mike de Looze, die na zijn halvefinalezege op Sander van Westen in de finale afrekende met Robbert van de Zande: 6-4 6-2.

De hoofdpartij in Nieuwerkerk was die tussen twee spelers van buiten de provincie. Hans Minnaar ging als favoriet de eindstrijd in het mannenenkelspel 3 tegen Ronald van Slooten in en won met 6-4 7-5.