DFS boekt knappe thuiszege

MIDDELBURG – In het amateurvoetbal wordt er alweer volop geoefend.

DFS verraste zaterdag Moerse Boys. Ook Brouwershaven en ZSC’62 wonnen.

DFS-Moerse Boys 2-0: DFS liet zich niet afschrikken door het feit dat de ploeg tegen een tweedeklasser oefende. Moerse Boys, afkomstig uit Zundert en op trainingskamp op Schouwen-Duiveland, opende fel en joeg veel door op de thuisploeg. Toch opende DFS de score via Tom van den Berg. Met elf frisse spelers had Moerse Boys in de tweede helft het overwicht, maar grote kansen kregen de Brabanders niet. Tien minuten voor tijd counterde DFS naar 2-0: Kevin Veerhoek rondde een voorzet van Pieter de Munnik af.

Colijnsplaatse Boys-Brouwershaven 1-4: In de tweede helft ging het duel als de bekende nachtkaars uit. Voor de pauze liep een energiek spelend Brouwershaven uit naar 0-4 door doelpunten van Patrick Berrevoets, Clement van Splunder, Nicolai Vos en Boyd Poules. Kort voor de rust scoorde Michel van der Weele tegen.

Melissant-ZSC’62 2-3: Een evenwichtige partij die eigenlijk geen winnaar verdiende. ZSC’62 was net een fractie slagvaardiger. Arjan Smalheer (2) en Jos Erades scoorden.

SKNWK verloor zaterdag met 5-2 bij Jonge Spartaan. Duiveland won met 14-0 bij Stavenisse. En Zierikzee speelde met 3-3 gelijk tegen het tweede team van Kloetinge.