Ongekende weelde voor Ronde Zierikzee

door Wim de Vos

ZIERIKZEE – Ruim voordat het startschot wordt gegeven voor de Ronde van Zierikzee loopt voorzitter van het organisatiecomité Wim Evertse al met een grote glimlach rond.

Meer dan tachtig renners hebben zich aangemeld voor de koers van morgenavond. En er kunnen er nog meer bijkomen, want de organisatie heeft een oud besluit teruggedraaid: er mag voor de start worden ingeschreven.

Evertse: “Er was elk jaar een discussie over het niet bij laten schrijven op de wedstrijddag. In de evaluatie van vorig jaar hebben we gezegd dat overal die mogelijkheid bestaat, dus waarom ook niet bij ons. Iedereen was het ermee eens, zodat het nu ook bij ons kan.”

Evertse is trots op de Ronde van Zierikzee. Het is al meer dan twintig jaar geleden dat zoveel renners vooraf hebben ingeschreven. “Waar zie je dat nog in onze regio? Nergens toch? Het is toch veel leuker als er een grote groep aan het vertrek staat? Ja, ik ben er best trots op. We geven iedereen een reiskostenvergoeding, misschien dat dit van belang is”, vraagt Evertse zich af.

Onder de ingeschreven coureurs bevindt zich onder andere de Nederlandse kampioen bij de eliterenners zonder contract, Peter van Agtmaal uit Huijbergen. Daarnaast geven ook de broers Johan en Maarten Padmos en de tegenwoordig in Den Haag woonachtige Nico Ringelberg. Verder komen er weer verschillende buitenlandse renners aan het vertrek.

De Ronde van Zierikzee gaat vrijdag om 18.30 uur van start. De afstand bedraagt 75 kilometer.