Clubman Leon Quik

Leon Quik (SKNWK), 42 jaar, spelend lid, keeperstrainer junioren/senioren en penningmeester.

Wanneer ben je bij de club terecht gekomen en wat was de aanleiding?
,,Ik ben op mijn zesde jaar begonnen in de F’jes van SKNWK. De aanleiding was dat ik graag wilde voetballen en dan is er in Nieuwerkerk maar één club en dat is SKNWK.”

Welke functies heb je bij de club bekleed?
,,Jeugdleider en secretaris.”

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?
,,Het leukste zijn toch de kampioenschappen die je als speler meemaakt. En dat zijn er gelukkig in mijn carrière toch wel een aantal geweest.”

Hoeveel uur per week ben je er mee bezig?
,,Ik denk gemiddeld een uurtje of tien per week, misschien ook wel meer maar omdat je het leuk vindt om voor je club te doen denk je er heel vaak niet bij na.”

Wat is volgens jou clubliefde?
,,Clubliefde is dat je zowel in goede als in slechte tijden je blijft inzetten voor je club op welk gebied dan ook. Maar waar je ook je plezier en voldoening uit haalt. Als keeper van het eerste destijds kwam het niet in me op om ergens anders te gaan voetballen, zoals je nu veel ziet. Kan begrijpen als je de kans krijgt om eerste klasse of hoger te gaan spelen je die kans moet grijpen. Maar tegenwoordig heeft het clubhoppen op Schouwen-Duiveland (helaas) ook zijn intrede gedaan.”

Doe eens een voorspelling voor het eerste team?
,,Het eerste team van SKNWK gaat het moeilijk krijgen dit seizoen. Vorig seizoen hebben ze zich op de laatste speeldag veilig gespeeld. Voor het komende seizoen hoop ik dat ze zich handhaven. Een aantal basisspelers zijn vertrokken of in een lager elftal gaan voetballen en of de jonge vervangers deze plaatsen al goed in kunnen vullen, waag ik te betwijfelen. Dit mogen we ook nog niet van ze verwachten. De voorbereiding begon ook al met een teleurstelling doordat Ko Stoutjesdijk aangegeven heeft dat hij geen trainer zou worden van SKNWK. Gelukkig hebben we Gerard Olijhoek bereid gevonden om trainer te worden van SKNWK.”

Hoe zie je de toekomst van jouw club?
,,De vereniging in zijn totaal neemt een belangrijke plaats in binnen Nieuwerkerk, daarom heb ik vertrouwen voor de toekomst in onze club. Het eerste elftal gaat het de komende jaren moeilijk krijgen, maar SKNWK bestaat niet alleen uit het eerste elftal. Als je de aanwas ziet van de jeugdleden maak ik me dus geen zorgen voor SKNWK.”

2 reacties op "Clubman Leon Quik"

  1. Flupke | 27-08-2010 at 14:38 |

    Volgens mij is hij beter als kaatsende spits…

  2. Mediumvisor | 27-08-2010 at 11:50 |

    Ja is echt een clubman die Quik!!

    Morgen, linksback bij het 2e

Reacties gesloten.