S.K.N.W.K. 1 ook niet opgewassen tegen Unitas

S.K.N.W.K. 1 heeft ook haar 3e en laatste bekerwedstrijd van dit seizoen verloren. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was het niet opgewassen tegen zondag 2e klasser Unitas ’30 uit Etten-Leur. Het werd uiteindelijk 1-7 voor de gasten.

S.K.N.W.K. 1 begon redelijk voortvarend aan het duel en kreeg de eerste kansjes. Echter na ruim een kwartier spelen kwam Unitas ’30 op 0-1. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en kon van dichtbij worden ingeschoten.

Zo’n 10 minuten later is het opnieuw raak. Een voorzet vanaf de rechterflank kan makkelijk worden binnengewerkt. Aan de andere kant een prima voorzet van Stefan Vermeer, die zich na over te zijn gekomen vanuit de A-junioren al aardig ontwikkeld, kan door een andere doorgekomen A-junior, Steven Padmos, net niet goed worden verwerkt. Hierdoor blijft de stand 0-2.

Vlak voor de rust een vrije trap voor Unitas. Ook deze kan heel simpel door/langs de muur worden geschoten, 0-3.

Ook in het 2e bedrijf krijgt S.K.N.W.K. wat mogelijkheden, maar is niet scherp voor de goal. De gasten zijn dit zeker wel (al krijgen ze alle ruimte) en kunnen nog wel 4x scoren. Een aantal keren uit standaardsituaties (met name de corners) waarop de thuisploeg niet goed reageert. Dan is het dus wel heel makkelijk en onnodig 0-7.

Met nog 20 minuten te spelen hersteld S.K.N.W.K. zich dan weer iets en krijgt zelfs via René Verschoor en Stefan Vermeer een mogelijkheid tot een eretreffer. Helaas mag dit (nog) niet zo zijn. Aan de andere kant moet doelman Mike Bakker ook nog een paar keer handelend optreden. S.K.N.W.K. heeft dan ook nog geluk als een Unitas-speler een toegekende strafschop over het doel schiet.

Als dan de meeste S.K.N.W.K.-supporters al aan de overheerlijke mossels zitten, valt er toch nog wat te juichen voor de thuisploeg. Oleg Bondarenko schiet hard de 1-7 tegen de touwen.

S.K.N.W.K. heeft een moeilijke voorbereiding achter de rug. Alle drie de bekerduels zijn ruim verloren. Het eerste oefenduel werd ook al verloren. Alleen tegen Bevelanders 1 wordt een 3-3-gelijkspel geboekt in een oefenwedstrijd. Gelukkig maakt in deze wedstrijden de uitslag nog niet uit.

Vanaf volgende week gaat het om ‘de knikkers’. In de eerste competitieronde is Veere 1 te gast op sportpark ‘Het Springer’. Laten we hopen dat er dan ook resultaat wordt geboekt. We zijn met z’n allen erg benieuwd.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Martin Kiesenberg, Jurjen Vermeer (Frank Boere), René Verschoor, Remco Veenboer, Martijn Rentier, Robbert Padmos, Léon Goedegebure, Steven Padmos, Oleg Bondarenko, Stefan Vermeer (Rob v/d Sleen).