Dennis van Belzen bezorgt debutant Nieuwland zege

Dennis van Belzen bezorgt debutant Nieuwland verrassende zege op VCK

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – De Meeuwen is de eerste koploper in de derde klasse A. De ploeg uit Zoutelande won zaterdag met 4-0 bij Domburg.

Veere hield drie punten over aan het duel bij SKNWK, maar verloor wel Jelle Lukasse die met rood van het veld moest. Nieuwland zorgde voor een surprise, door met 1-0 te winnen van VCK.

Nieuwland–VCK 1-0: Voor rust speelde de ploeg uit Koudekerke wat verzorgder, maar dat leidde niet tot grote kansen. Na de pauze was Nieuwland, mede door de fysieke gesteldheid, de bovenliggende partij. In de 79e minuut leek Corné van Belzen uit een corner van André Goedhart de bal binnen te glijden. Zowel hij als VCK-keeper Van Dolder kwamen net niet aan de bal, waarna Dennis van Belzen zich als goudhaantje opwierp en de ballen binnentikte.

SKNWK–Veere 0-3: Veere moest al voor rust met tien man verder, nadat Jelle Lukasse de doorgebroken Wilco de Valk in het strafschopgebied vloerde. Keeper René Bil stopte de slap ingeschoten penalty van Robert Padmos. Met een man meer kreeg SKNWK voor rust nog wat kansjes. De tweede helft was Veere echter de betere ploeg. In een tijdsbestek van zeven minuten, tussen de 60e en 66e minuut, sloegen de bezoekers hard toe. Achtereenvolgens scoorden Michel van de Linden, Edwin van Tatenhove en Theo van Tatenhove.

Domburg–De Meeuwen 0-4: Meeuwen-speler Vincenzo Lorello schoot al in de openingsfase uit een vrije trap op de paal, daarna ontpopte zich een gelijkopgaande strijd. In de 22e minuut zorgde Martijn Blommaert, na mistasten van Domburg-doelman Jacco Leijdekkers, voor de 0-1. De Meeuwen deed voor rust goede zaken door via Kevin Janse en Robin Dek (vrije trap) nog twee keer te scoren. Na rust kon Domburg niets terug doen en voor de bezoekers hoefde het niet meer. Uit een vrije trap schoot Dek ook nog de 0-4 binnen.

Heinkenszand – Yerseke 2-5 (0-4). Erik Boedagjan 0-1, Arjen de Koeijer 0-2 en 0-5, Frank Bakker 0-3 en 0-4 (strafschop), Leon Bek 1-5, Jeroen Verschiere 2-5 (strafschop).

Spui – DFS 3-3 (2-1). Sebastiaan Dees 1-0, Ludwig Kalisvaart 2-0 (strafschop), Jarno Vermeulen 2-1 (strafschop), Bert Scheele (e.d.) 2-2, Pieter de Munnik 2-3, Ludwig Kalisvaart 3-3 (strafschop). Kapelle – Colijnsplaatse Boys 3-1 (1-1). Robby de Looff 0-1, Romano Meerman 1-1, Robin Boogaard 2-1, Robin Boogaard 3-1.