Gemiste strafschop breekt SKNWK op

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – SKNWK én Robert Padmos zullen nog vaak terugdenken aan hét moment van de wedstrijd tegen Veere.

Bij een 0-0-stand miste Padmos namens de Nieuwerkerkers een strafschop. Na rust liep Veere uit naar een 3-0-zege. Ook in het duel tussen Spui en DFS werden strafschoppen gegeven, maar deze drie werden wel verzilverd. Het leidde uiteindelijk tot een 3-3-gelijkspel.

SKNWK-Veere 0-3: SKNWK liet de kans op een droomstart liggen. Veere moest al voor rust met tien man verder, nadat Jelle Lukasse de doorgebroken Wilco de Valk in het strafschopgebied vloerde. Keeper René Bil stopte de wel erg slap ingeschoten penalty van Robert Padmos. Met een man meer kreeg de ploeg van trainer Gerard Olijhoek voor rust nog kansjes.

SKNWK’er Leon Goedegebure strijdt in het duel met Veere. Op de achtergrond kijkt ploeggenoot Martin Kiesenberg toe. foto Dirk-Jan Gjeltema

De tweede helft was Veere echter de betere ploeg. In een tijdsbestek van zeven minuten, tussen de 60e en 66e minuut, sloegen de bezoekers hard toe. Achtereenvolgens scoorden Michel van de Linden, Edwin en Theo van Tatenhove voor Veere.

Spui-DFS 3-3: Een spectaculair duel met dubieuze arbitrale beslissingen. DFS was de bovenliggende partij, maar Sebastiaan Dees zette Spui na een uitval op voorsprong. Dees schoot daarna over en botste vervolgens op DFS-doelman Leander Rouw. Het leverde de thuisploeg een strafschop op die door Ludwig Kalisvaart verzilverd werd. Vlak voor rust kreeg ook DFS een penalty die door Jarno Vermeulen tot doelpunt werd gepromoveerd.

Na de pauze drong DFS sterk aan. Eerst had het nog de hulp nodig van Spui-speler Bert Scheele, die de 2-2 in eigen doel werkte. Daarna zorgde uitblinker Pieter de Munnik voor de 2-3. Waar DFS het uit leek te spelen, zeker nadat Veli Eryürük met rood uit het veld werd gestuurd, viel in de slotfase onverwacht de 3-3 nog. Na ‘shirtjetrekken’ in de zestien kreeg Spui opnieuw een strafschop. Kalisvaart benutte het buitenkansje.

Kapelle-Colijnspl. Boys 3-1 (1-1). Robby de Looff 0-1, Romano Meerman 1-1, Robin Boogaard 2-1 en 3-1.

Nieuwland-VCK 1-0 (0-0). Dennis van Belzen 1-0.

Heinkenszand-Yerseke 2-5 (0-4). Erik Boedagjan 0-1, Arjen de Koeijer 0-2 en 0-5, Frank Bakker 0-3 en 0-4 (strafschop), Leon Bek 1-5, Jeroen Verschiere 2-5 (strafschop).

Domburg-De Meeuwen 0-4 (0-3). Martijn Blommaert 0-1, Kevin Janse 0-2, Robin Dek 0-3 en 0-4.