Wolfaartsdijk verdwijnt uit top drie na 0-0

Voor het eerst sinds dik vijfenhalf jaar heeft Wolfaartsdijk weer ’s doelpuntloos gelijkgespeeld. Zaterdag eindigde de derby met ’s-Heer Arendskerke in 0-0. Daardoor verdween Wolfaartsdijk met stip uit de top van een bijzonder klassement geknikkerd. Slechts één Zeeuwse club wacht momenteel langer op een 0-0-gelijkspel; dat gaat inmiddels naar de zes jaar toe.
Die club is Walcheren. In januari 2005 speelde de Vlissingse club voor het laatst 0-0. Dat gebeurde destijds op bezoek bij Aardenburg. Sindsdien speelde Walcheren geen enkele competitiewedstrijd meer met 0-0 gelijk. Zo’n drie weken na Walcheren speelde Wolfaartsdijk doelpuntloos gelijk bij Cadzand. En vervolgens zag elk duel van de oranjehemden minimaal één doelpunt.

Tot zaterdag dan. Want toen kreeg Wolfaartsdijk de bal er niet in en ’s-Heer Arendskerke evenmin. Daardoor verdween Wolfaartsdijk uit de kop van de ranglijst. De nieuwe nummer twee is IJzendijke dat bijna vijf jaar geleden voor het laatste 0-0 speelde. De periode van Walcheren is nog allerminst een record. RIA sloot eind vorig jaar een periode af van dik veertien jaar zonder 0-0.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/