Adriaan Nieuwenhuijse neemt met record afscheid

Na één competitiewedstrijd heeft Adriaan Nieuwenhuijse al zijn conclusies getrokken bij Dauwendaele. De connectie tussen trainer en spelers schuurde en dat zag Nieuwenhuijse niet nog ‘s 25 zware wedstrijden in de eerste klasse zitten. Met die ene wedstrijd heeft de oefenmeester uit Kruiningen zich toch aan de kop van een ranglijst gewerkt.
En nee, dit is geen cynisch lijstje van snelst opgestapte trainers. De wegen van Wim Hofkens en Hoek scheidden immers drie seizoenen geleden nóg sneller. Nog voor de competitie. Nee, dit is een ander lijstje. Nieuwenhuijse heeft bij drie verschillende clubs aan het roer gestaan in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. In de vorige eeuw met Arnemuiden, een aantal jaar geleden bij SSV’65 en nu met Dauwendaele.

Slechts één Zeeuwse trainer heeft eenzelfde reeks op zijn cv staan. Het is een leuke quizvraag, maar ik geef hem toch maar weg. Het is Cees Houtepen. Ook hij speelde met drie verschillende clubs in de eerste klasse, maar wel in vier periodes. Eerst met SSV’65, vervolgens met Oostkapelle (nog een keer met SSV’65) en vorig jaar met Kloetinge.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/