Verdiende winst voor Heinkenszand in Veere

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Heinkenszand boekte in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal een verdiende 2-0- overwinning bij Veere.

Colijnsplaatse Boys (tegen Spui) en Yerseke (tegen Nieuwland) kwamen thuis niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Kapelle verloor bij VCK (3-1).

Veere–Heinkenszand 0-2: De bezoekers gingen fel van start en kwamen al binnen drie minuten via Matthijs van den Dries aan een treffer. Het was een vroege tegenslag voor Veere, dat voor rust ook nog eens Edwin van Tatenhove en Michel van de Linden geblesseerd zag uitvallen. Door een goal van Rens Baas, op aangeven van Dennis Blomaard, leidde Heinkenszand bij rust met 0-2. Mede door het gebrek aan routine bij de jonge thuisploeg en het feit dat Veere-speler Joey van Zalen na een uur tegen zijn tweede gele kaart opliep, kon Heinkenszand na rust het duel controleren.

Colijnsplaatse Boys–Spui 2-2: Een sterk eerste kwartier van Spui werd niet beloond. In de 28e minuut kwam Colijn op 1-0 toen Jermo Sandee uit een voorzet van Michiel van der Weele scoorde. Voor en na rust kregen beide ploegen wat kansen, voordat Sebastiaan Dees in de 75e minuut van afstand voor 1-1 zorgde. Drie minuten later kwam de thuisploeg via Bertus Zoeteweij, uit een corner van Robbert-Jan van de Genugten, opnieuw op voorsprong. De drie punten leken voor Colijn, maar met zijn tweede treffer bezorgde Dees zijn ploeg in de extra tijd een niet meer verwacht punt.

VCK–Kapelle 3-1: Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Uit een voorzet van Sander Goorsenberg opende Kapelle-speler Robin Boogaard met een eigen treffer de score en binnen het halfuur was de wedstrijd, na twee treffers van Stefan Wielemaker, beslist. In de 38e minuut maakte Robin Boogaard zijn tweede doelpunt in de wedstrijd. Uit een vrije trap scoorde hij nu wel in het juiste doel.

Yerseke–Nieuwland 2-2: Na een verre ingooi van Elco de Schipper kwam Yerseke via Arjen de Koeijer op 1-0. Nadat Yerseke een grote kans op de 2-0 onbenut liet, kon Robert-Jan van Belzen namens Nieuwland de gelijkmaker aantekenen. In de 42e minuut leidde opnieuw een verre ingooi van De Schipper tot een treffer. Dit keer was Rody Bakker de doelpuntenmaker. In de tweede helft beet Nieuwland flink van zich af en dat leidde in de 57e minuut tot de tweede gelijkmaker. Joey van Belzen zorgde voor 2-2.

De Meeuwen–SKNWK 1-0 (0-0): Vincenzo Lorello 1-0.

DFS-Domburg 1-1 (0-1): Richard Koops 0-1, Pieter de Munnik 1-1.