Slecht nieuws voor Renesse en SKNWK

Renesse en SKNWK zijn de enige Zeeuwse clubs die dit seizoen nog niet gescoord hebben. Dat was vorig seizoen wel anders. Na twee speeldagen waren er maar liefst acht clubs die nog geen doelpunt gemaakt hadden. Van dat octet spande RIA W. natuurlijk de kroon. De club uit Westdorpe raakte pas in de achtste wedstrijd van de hatelijke nul af.
Benieuwd of Renesse en SKNWK dat aantal halen. Verwacht het niet, want zeven opeenvolgende wedstrijden niet scoren, zie je zelden. Bij RIA W. namen ze na zes nullen afscheid van trainer Piet de Vries. Opvolger Jean-Pierre Hubregsen moest nog één nul meemaken, voordat Salim Hamidi – het was inmiddels al november! – in de derby tegen Aardenburg de ban brak. RIA verloor dat duel overigens wel.

Slecht nieuws voor Renesse en SKNWK is echter dat de acht clubs die vorig seizoen na twee duels nog niet gescoord hadden, uiteindelijk allemaal in de onderste regionen eindigden. Zes van de acht eindigden laatste (drie clubs) of voorlaatste (drie). De resterende twee clubs – Schoondijke en Kapelle -werden drie na laatste.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/