Vlissingen begon al eens met acht gelijke spelen

Vlissingen begon al eens met acht gelijke spelen op rij

Oostburg en Spui beleven een evenwichtige competitiestart. Beide Zeeuws-Vlaamse clubs zijn het seizoen gestart met vier gelijke spelen. Eén club die zo’n reeks neerzet is al een zeldzaamheid in het Zeeuwse voetbal, laat staan twee clubs die dat doen. Maar het kan nog gekker. Vlissingen zette 25 jaar geleden een evenwichtige serie neer om de vingers bij af te likken.

Laten we eerst de huidige remisereeksen van Spui en Oostburg eens onder de loep nemen. Het extra bijzondere aan die van Spui is dat de ploeg van trainer Marc de Kunder in alle vier de gevallen in de slotfase moest terugkomen van een achterstand. Het extra bijzondere aan de serie van Oostburg is dat de ploeg van trainer Marty Bekooy thuis telkens 1-1 speelt en uit 2-2.

Meteen kwamen dit weekeinde vragen binnen over hoe uniek zo’n reeks gelijke spelen is. Het antwoord luidt: Niet uniek, wel zeldzaam. In de laatste 25 jaar is het elf keer voorgekomen dat een Zeeuwse club vier keer of vaker gelijkspeelde vanaf de start van de competitie. Oostburg en Spui hebben nog vier clubs boven zich, waarvan Vlissingen de kroon spant. De club begon in 1985 met acht gelijke spelen. Acht!

Vlissingen speelde, net als nu, in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Alle competitiewedstrijden in de maanden september en oktober remiseerde de club destijds. En daar zaten wat nagelbijters bij. Bij de zesde in de reeks maakte tegenstander BVV pas in de tiende minuut van de blessuretijd gelijk. Een week later kwam koploper Hapert eveneens goed weg met een gelijkmaker in de slotminuut.

Op 3 november 1985 doorbrak Vlissingen de eigen remisereeks. In het negende competitieduel werd Olympia’18 in Boxmeer met 1-5 verslagen door doelpunten van Taco van den Velde, Marcel Schenk, Frans Schaap (2) en Geert Bouwman. Vlissingen eindigde het seizoen uiteindelijk op de tweede plaats, op één punt van kampioen BVV. In zijn 22 duels speelde Vlissingen 12 keer gelijk.

Het kon nog gekker. In diezelfde competitie speelde Bergeijk (nummer vier in de eindstand) 15 van zijn 22 duels gelijk. Hieronder de Zeeuwse recordslijst van remisereeksen. Go Oostburg, Go Spui!


Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/