WIK 2 pas laat langs SKNWK 3

Hieronder het wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. 3 – s.v. W.I.K. ’57 2 van de website van s.v. W.I.K. ’57:

Nu de teamchef eindelijk zelf getuige van de verrichtingen van zijn selectie kon zijn, is het tijd voor een objectief verslag. Het viel niet mee om een 11-tal op de been te brengen. Met name een griepgolf teisterde de kampioenskandidaat, waardoor we zonder wisselspelers naar Nieuwerkerk af moesten reizen. Echter, ook de tegenstander bleek maar net genoeg spelers bijeen te hebben gebracht, waardoor de wedstrijd wel eens op conditie beslist zou kunnen gaan worden.

WIK begon sterk en met goed veldspel werden diverse kansen gecreëerd. Het was dat de echte scherpte ontbrak en dat de keeper van SKNWK in goede vorm stak, anders had het na een half uur al 0-4 of 0-5 kunnen zijn. Toch viel de 0-1 nog in de eerste helft met een prachtige volley van Joost. Niet lang daarna werd een scherpe counter van de tegenstander beloond met de 1-1. Het leek de ruststand te gaan worden totdat WIK kort voor de thee een strafschop mocht gaan nemen. Theo schoot echter tegen de keeper op waardoor het toch 1-1 bij rust bleef.

Met de oppeppende woorden van aanvoerder Patrick dat er een schepje bovenop moest liepen we het veld weer op. Echter in de eerste minuut na rust gaf deze zelfde aanvoerder een slorige invulling aan het principe van “tikkie terug Jaap”. Het was echter aan onze Pink Panther tussen de palen te danken dat we niet tegen een wellicht beslissende achterstand aanliepen. Jammer was wel dat Ronnie hiermee zijn Italiaans-roze outfit moest bevuilen. Niet lang daarna opnieuw een terechte strafschop voor WIK. Theo stelde zich nu bescheiden en terughoudend op waardoor Ferrie de kans op de voorsprong moest gaan benutten. Het geluid van de bal op de paal galmde echter nog lang na op het sportpark.

SKNWK kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip maar creëerde weinig kansen. En WIK faalde telkens jammerlijk voor het doel van de tegenstander. Op 15 minuten voor tijd kwam er een welkome adempauze. De goalie van SKNWK moest de bal gaan zoeken en dat gaf een minuut of 3 lucht. Hiervan werd door WIK gretig gebruik van gemaakt en met effect! Want kort na de hervatting werd het 1-2, 1-3 en 1-4 door doelpunten van Ferrie, Theo en Marco. Ietwat geflatteerd maar wel terecht een overwinning waarmee de ongeslagen status gehandhaafd bleef. Het was de 1e overwinning in de cruciale oktobermaand met 5 wedstrijden waarvan 3 tegen (op papier) directe concurrenten. Met name de strijdlust en het voor elkaar willen werken geeft moed voor de komende ontmoetingen.

Opstelling WIK 2: Ronnie, Leon, Wim, Richard, Patrick, Jack, Erik de V., Marco, Ferrie, Joost, Theo.