Domburg zakt weg in derde klasse

MIDDELBURG – Domburg leed in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de vijfde nederlaag van het seizoen en zakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Colijnsplaatse Boys won in Domburg met 2-0. Veere ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Yerseke en Nieuwland verloor met 4-1 bij DFS.

Domburg – Colijnsplaatse Boys 0-2: Colijn Boys boekte een verdiende zege tegen een gehavend Domburg. Al in de zevende minuut kopte Bertus Zoeteweij Colijn naar de 0-1. Vijf minuten later leidde balverlies op het Domburgse middenveld al tot de vroege beslissing. Michiel van der Weele zorgde voor 0-2. Na rust trachtte Domburg wel de aansluitingstreffer te forceren, maar een aantal doelpogingen werden door Colijnsplaatse verdedigers of doelman Leon van Loon onschadelijk gemaakt. Colijn eindigde het duel met tien man, na twee keer geel voor Sander van Ouwerkerk.

Veere – Yerseke 0-2: Yerseke boekte een verdiende zege. Na een halfuur kopte Bernie Steketee een voorzet achter Veere-doelman René Bil. Na rust kwam Veere opzetten, maar de gelijkmaker bleef uit. In plaats daarvan kwam Yerseke in de 85e minuut op 0-2. Frank Bakker verzilverde een strafschop.

DFS – Nieuwland 4-1: Anco van der Linde zorgde voor 1-0. Vijf minuten later kreeg Nieuwland een strafschop, maar aanvoerder Michel Carol miste. Lennart Padmos scoorde vlak voor rust 2-1. Nieuwland kwam vlak na rust terug tot 2-1 via Joey van Belzen. Padmos scoorde de 3-1 en ook de 4-1. Vier minuten voor tijd verrichte doelman Rouw een cruciale redding. Nieuwland kreeg een tweede strafschop, maar hij stopte de inzet van Francis Langemaire, waardoor DFS de eerste periodetitel binnensleepte op doelsaldo.

Heinkenszand – Kapelle 2-1 (2-0). Maarten Griep 1-0, Dennis Blomaard 2-0, Marco den Deurwaarder 2-1.

SKNWK – Spui 1-2 (0-0). Ludwig Kalisvaart 0-1, René Verschoor 1-1, Ad Verlinde 1-2.